Започва строителството в новия жилищен район между Ветрен и ИзгревСтроителният предприемач Стефан Колев е първият, който ще постави основите на нова жилищна сграда до Метро

 

 

 

Както „Фактор” пръв съобщи вече е готов подробен устройствен план с улична регулация за разширение на Бургас. Градът ще расте като жилищна зона на север от к-с „Изгрев“ до кв. „Ветрен”. Разширението на Бургас ще даде възможност и за изграждането на нови модерни жилищни сгради, което ще предотврати презастрояване в крайните комплекси на града.

 

 

Новият район ще представлява многофункционален комплекс с жилищна и търговска площ, с леки екологични производства на терен от хиляди декари, заключени между подготвяния северен обход на Бургас в посока Слънчев бряг и ул. „Транспортна“. Според брокери през последните месеци има редица запитвания и реален интерес от инвеститори за покупка на парцели в района. Това дава надежда, че наистина Бургас може да се разшири на север като в конкретната територия се организира голям жилищен комплекс с всички необходими удобства в него. Цените на парцелите в района вече бележат известен ръст.

 

           

 

Строителна компания „Бургос строй” на общинския съветник от ГЕРБ Стефан Колев ще направи първата жилищна сграда в новия район. Мащабният проект ще представлява модерен билдинг от ново поколение и ще се намира да хотел „Авеню” и Метро. Стефан Колев е от 13 години в строителния бранш, а в близките две години в бизнес плана му влиза да направи няколко емблематични сгради, които ще се намират на топ локации в Бургас. Общоизвестен факт е, че като строителен предприемач той е направил десетки жилищни сгради в „Меден Рудник”, „Възраждане”, „Братя Миладинови”, „Лазур” и центъра на града и всички имат А 16, което е рядкост.

 

 

Сградата ще носи името „Еделвайс”, а още преди да е направена първа копка в нея са продадени 42% от апартаментите. От строителната компания казаха, че се придържат към ценови диапазон, който да е по силите на едно младо семейство като идеята е в сградата да живеят повече млади хора. Това на пръв поглед интересно решение има своето обяснение. Пред вестник „Фактор” строителният предприемач Стефан Колев каза, че освен заложените по проект търговски площи, магазини, ресторанти, фитнес център, спа зона и офиси в сградата ще има и детска градина. „Започваме една многофункционална сграда, съобразена с изискванията на едно младо семейство, което има нужда от съответните удобства и лично време. Това е причината в проекта да предвидим всичко необходимо и дори детска градина. Това ще е първата частна детска градина. Дори обмисляме оборудването и с видеонаблюдение и възможност всеки родител, по всяко едно време да вижда какво прави детето му и как се грижат за него.” - сподели Стефан Колев.
 

     

„Еделвайс” ще се простира в три крила, с общо РЗП над 10 хил.кв.м. Комплексът ще е от затворен тип с много екстри, които липсват в стандартните жилищни кооперации. Тези негови мащаби го превръщат в най-голямата инвестиция до този момент правена в такава сграда в Бургас. В момента е обявена цена е под 600 евро на квадратен метър. Апартаментите се продават без комисионна от недвижими имоти „Съни БГ”.

faktorbg.com
Видяна: 5433


« Назад към всички новиниНаши партьори