Строят първия иновативен жилищен комплекс в Меден рудникПазарът на недвижими имоти в Бургас за пореден път показва стабилност през последните месеци. На база сравнение с останалите райони в страната и дори столицата тук цените продължават да бележат макар и малък ръст. Това не е изненада за брокерите, които отчитат повишено търсене на имоти през последното тримесечие. Данните се обуславят от факта, че с бързи темпове върви строителството на много нови жилищни сгради, а цените на имотите в тях са повече от приемливи в сравнение с тези на старите панелки. Нови жилищни кооперации се строят в „Славейков”, „Изгрев”, „Лазур” и „Меден рудник”. Най-голямо търсене на апартаменти продължава да има в най-големия комплекс – „Меден рудник”. Благодарение на община Бургас през последните две години тук инфраструктурата има значително подобрение. Новите спортни площадки, паркинги и удобна бърза линия на автобусите, според брокери са помогнали значително при вземането на решение от страна на купувачите към кой комплекс да се насочат. В „Меден рудник” се строи усилено, а община Бургас има планове за още нови детски площадки, паркове и зони за отдих. В комплекса ще бъде построен и първият иновативен жилищен комплекс. Проектът е на строителна компания Унихоум, а апартаменти без комисионна продава УнихоумБГ.

 

Жилищният комплекс ще се намира в една от най-комуникативните части на зона В. Той включва общо 6 нови кооперации с различна височина, от 2 до 7 етажа. В иновативният подход при планировката е предвидено слънцестоенето и едно от важните изисквания на повечето купувачи, а именно наличието на въздух и хубава гледка. Жилищните кооперации са позиционирани под формата отворен пентаграм. Формата и различната височина, дават възможност слънчевите лъчи да огряват всички апартаменти в сградите. В междублоковото пространство ще има детска площадка и парк. Този подход дава спокойствие на семейства с малки деца, които могат да играят на детската площадка далеч от автомобилния път. Особено внимание заслужава панорамната гледка от кооперацията към езерото Мандра.

 

Общата разгърната застроена площ на всички сгради е близо 23 000 квадратни метра. Първата от сградите е вече готова и има А14. Комплексът ще е готов до две години. За всички живущи са предвидени гаражи или паркоместа. Никой няма да плаща допълнителни такси за поддръжка. Цената на апартаментите към днешна дата е повече от апетитна и започва от 410 евро за квадрат. Така например може да се сдобиете с двустаен апартамент за цена от 22 243 евро. Гарсониерите започват от 13 969 евро. Апартаменти без комисионна продава УнихоумБГ. От фирмата споделиха, че дават възможност на купувачите и на индивидуални схеми за разсрочено плащане. „Почти цялата първа сграда от жилищния комплекс е продадена. От втората са продадени половината от апартаментите. Повечето ни клиенти са млади семейства, които търсят модерен дом, в уютна и тиха среда и разбира се на приемлива цена. Това е причината да подхождаме индивидуално към всеки един купувач като му съдействаме за банков кредит или за схема на индивидуално разсрочено плащане. Не взимаме никаква комисионна за продажбата на апартаменти от купувачите или за посреднически услуги, защото продаваме жилищата като единствени представители на инвеститора.” – каза пред „Фактор” Румяна Петков, управител на „УнихоумБГ” ООД.

 

Фактор Бургас 22.08.19
Видяна: 2668


« Назад към всички новиниНаши партьори