Живко Табаков, ДБГ: Това е бюджет на неравенството и лъжатаРазискването на Бюджет 2019 на Община Бургас не мина и без пререкания. Общинският съветник от Движение „България на гражданите” Живко Табаков нажежи напрежението да червено с първото изказване по докладната.

 

„Това е бюджет на неравенството и лъжата. Фокусирам ви вниманието, че тук няма нито един от 11-те избрани кметове, както и териториални директори. Обръщам ви внимание, че сериозни недоумения буди в мен, че при наличието на бюджет от 272 млн. лева продължаваме да продаваме активи за 5 млн. лева, а също така теглим кредити в размер на 11 млн. лева. Няма как да премълчим, че искате от нас да одобрим и максималното достигане на кредитите до 45 млн. лева”,каза Живко Табаков. Според него проектите, които Общината е предвидила през тази година не са достатъчни, визирайки проектът за библиотека, НХК, лодкостоянката в Крайморие и ремонта на три булеварда.

 

„Не видях никъде за разбитите улици в кварталите. За НХК са предвидени 9,6 млн. лева само за реконструкция, а за 13 млн. лева изградихме басейна. Твърдите, че сте загрижени за всички прослойки на обществото, но ви питам къде намирате равенството в това, че от години наред се ремонтира центъра, а се пропуска всичко отстрани. Неравенство е за пет национални и 7 християнски празника да се похарчат 340 хил. лева, а в същото време за всички 20 селища за всички празници са отделени само 20 хил.лева”, допълни Табаков.

 

Общинският съветник обърна внимание и на парите за спорт, които са 450 хил. лева за всички детско-юношеските школи и 430 хил.лева за шест представителни клуба. „Питам, например, какъв представителен отбор на Бургас е ФК „Черноморец 1919”, за който са предвидени 130 хил. лева”, каза Живко Табаков.

 

faktorbg.com
Видяна: 285


« Назад към всички новиниНаши партньори