Бюджет 2019 обещава модерен площад, нови пътища и водопроводи в КаменоС пълно мнозинствообщинските съветници приеха Проекта за бюджета на Община Камено за 2019 година, който възлиза на 19 767 209лева, в това число и общинските приходи в размер на 4 664 300лева. Делегираните от държавата средства са 7 378 818лева, а капиталовата програма е близо  9 526 573лева.

 

И през тази година Община Камено продължаваработа по значимитеинфраструктурни проекти. Предстои изграждането на водопроводи на селата Тръстиково и Трояново. През следващите месеци общинската администрация планирацялостното обновяване на площада в град Камено, ще бъде изградена сцена, нови алеи и озеленяване. Планира се и саниране на сградата на кметството. Предстои и асфалтирането на пътищата между селата Константиново и Ливада, Полски извор и Черни връх с финансиране от фонд „Солидарност“.

 

И през тази година няма да има такси за детските градини на територията на общината, тъй като социалната политика е приоритетна за местната власт.

 

Община Камено ще продължи даинвестира в културния живот и развитието на спорта. През следващите месеци ще бъдат ремонтирани голяма част от основните помещения в Културния дом, ще бъде изграден фитнес на открито, ще бъде завършено започнатото през 2018 година тенис корт игрище, а малките футболисти ще имат нови съблекални на стадиона, съобразени с всички модерни изисквания.

 

Ще бъде завършена системата за видеонаблюдение в град Камено.

 

Ще бъде закупена и линейка за нуждите на населението.

 

Ипрез настоящата година археологическите разкопки на крепоста Русокастрон продължават.

 

Община Камено завърши изминалата 2018 година без кредити, лизинги и просрочени задължения, с висока събираемост на местните приходи.

faktorbg.com
Видяна: 120


« Назад към всички новиниНаши партньори