„Големи автори за малки библиотеки“ стигна до ЦаревоКак инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ може е от полза за училищата в по-малки и отдалечени населени места обсъдиха народният представител Диана Саватева, Даниела Фелонова, директор на СУ  „Никола Вапцаров“ – Царево, Мария Ценова – зам. директор на училището и кметът на общината Георги Лапчев.

 

Саватева  разказа за възникването на идеята и целите, които си поставя.

 

„СУ „Никола Вапцаров“ е сред най-престижните в областта, убедена съм, че учениците тук имат възможност да си набавят необходимата литература, но повече книги никога не се излишни“, коментира депутатът. Библиотеката на СУ „Никола Вапцаров“ получи символична колекция от десет популярни заглавия, част от тях подходящи за учителския състав.

 

В началото на следващата седмица кампанията на депутатите от ГЕРБ-Бургас продължава в още една община. След броени дни с нови книги ще разполага библиотеката в СУ "Христо Ботев" в Сунгурларе. Сред подбраните издания са разказите на Йовков, "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери, "Старогръцки митове и легенди" от Николай Кун и  още близо 20 други заглавия. Te бъдат предадени на ръководството на училището от народния представител Галя Желязкова.

 

Акцията продължава и в Бургас, всеки, който желае да се включи, може да остави книга по свой избор в книжарниците „"BookPo!nt“ на ул. "Александровска“ 87, книжарница „Хермес“ в мол Галерия и книжарница „Божич“ до Търговската гимназия.

 

faktorbg.com
Видяна: 217


« Назад към всички новиниНаши партньори