Отличиха Созопол за ИТ-проект на годинатаКметът Панайот Рейзи получи най-висока оценка за внедряването на системата „BeNet”

 

Иновативната система „BeNet”, която Община Созопол внедри още миналото лятобеопределена за най-добър ИТпроектза 2018 година. Созопол се състезаваше с още 8 проекта в публичния сектор, като информационното приложение „BeNet“ изпревари в оценките на журито предложенията на Община Бургас за „БулевАРТ“ и системата за видеонаблюдение на Община Поморие.

 

Конкурсът „ИТ-проект на годината”се организира за петнадесета поредна година от ICT Media, в лицето на Computerworld България. Целта на инициативата е да бъдат представени най-значимите, мащабни и ефективни ИТ-проекти по изграждането и използването на информационни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в национален мащаб през съответната година на провеждане на конкурса.

 

В оспорвана надпревара се включиха общо 24 ИТ-проекта, 9 от които са реализирани в публичния сектор с категории „Централна администрация”, „Общинска администрация”и „Образование”, а останалите 15 решения са реализирани в корпоративния сектор в компании от категории „Търговия, логистика и транспорт”, „Промишленост”, „Банки и финансови институции”, „Телекомуникационни и комунални услуги”и „ИТ-проект в чужбина”.

 

На специална церемония бяха връчени отличията на победителите в различните категории.  Наградата на Община Созопол бе връчена на кмета Панайот Рейзи от изпълнителния директор на Националното сдружение на общините (НСОРБ)Силвия Георгиева, която поздрави кмета за иновативните решения, които се внедряват на територията на общината в полза на туристите и бизнеса. „Една малка община като Созопол показа, че съвременните технологии могат да се използват в полза на общността и да помагат за развитието на туристическия бизнес, заяви Силвия Георгиева  по време на церемонията.

 

„Созопол се утвърди като водеща туристическа дестинация на Южното Черноморие и за да запазим водещата му позиция, аз и моят екип правим всичко възможно да развиваме туристическите услуги, а приложението „BeNet”е възможно най-доброто решение, от което се ползват многобройните туристи, а и самият хотелиерски и ресторантьорски бизнес“, заяви кметът Панайот Рейзи и благодари за високата оценка и наградата за най-добър ИТ-проект за 2018 година.

 

Отличените тази година проекти са 10, а наградите връчиха Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС); Атанас Темелков, председател, Държавна агенция „Електронно управление”(ДАЕУ); Стамен Янев, изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции (БАИ); Яна Топалова, заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП); Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините (НСОРБ); Огнян Траянов, председател на УС, Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ); Георги Шарков, изпълнителен директор, Европейски софтуерен институт – Център Източна Европа; Румен Банов, представител на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ); Никола Няголов, директор "Технологии и операции" в ITNL Bulgaria и Владимир Владков, главен редактор на Computerworld България.

 

С най-много точки на първо място в категория „Общинска администрация“ e иновативната културно-информационна система – „BeNet”на община Созопол.

 

faktorbg.com
Видяна: 337


« Назад към всички новиниНаши партньори