Йоланта Гавраилова: Картите на УТА гарантират по ниски цени за гориво-          Г-жо Гавраилова, как голяма компания като УТА избра Бургас за свой централен офис пред столицата? Разкажете ни повече за историята на фирмата.

 

 

-          Трябва да знаете, че в България УТА е представена от повече от 10 години, чрез дъщерната си компания УТА България Сървисис ЕООД. Централният офис наистина е в Бургас като имаме клонове в София и Варна. В Бургас има добри възможности за бизнес и логистика, което е важно за нас. Относно компанията мога да Ви кажа, че Унион Танк Екщайн Гмбх и Ко Кг е създадена през 1963 в Ашафенбург, Германия. През миналата година отбелязахме 55 годишен юбилей. Днес фирмата е един от водещите доставчици на карти за безкасово заплащане на горива, пътни такси и допълнителни услуги, свързани с транспорта на хора и стоки в Европа. Имаме офиси в 40 европейски държави и разполагаме с много широка мултибранд мрежа с повече от 59.000 точки на приемане на издаваните разплащателни медии.

 

 

-          Какво точно означава това и с какво помага на Вашите клиенти?

 

 

-          На практика това означава, че за разлика от други компании, които издават карти за безкасово заплащане на горива, но са ограничени до определен брой бензиностанции, ние работим с всички големи вериги в Европа. Този факт улеснява нашите клиенти, които могат да заредят гориво без да се лутат от една бензиностанция на друга.

 

 

-          Какви други удобства дават на клиентите картите на УТА?

 

 

-          Картите за безкасово плащане, които издаваме дават отстъпка от цената за гориво, която в процентно отношение е много по-голяма от всяка друга подобна карта. Отстъпка от цената получавате във всяка една бензиностанция. Фирмите, които работят с такива карти ползват отложено плащане до 30 дни от датата на издаване на фактурата. За големите компании това е много важно защото шофьорите на камиони или леки автомобили не носят пари в брой. Всяко зареждане на автомобила може да се проследи онлайн дори през телефон. От счетоводна гледна точка плащанията за гориво се свеждат до две фактури на месец, което спестява много работа. Картите на УТА са един съвременен и интелигентен начин на плащане и работа в всяко едно отношение.

 

 

-          Какви други възможности дават картите на УТА?

 

 

-          Като премиум картодържател ние предлагаме пълна гама от услуги: разплащане на дизел, ад блу, смазочни материали, разплащане на пътни такси, винетни системи, мостове, фериботи, паркинг, сервизни услуги, ремонт, закупуване на резервни части, автомивки, асистенция на пътя, както и разбира се възстановяване на ДДС и акцизи от Европа. През настоящата година започваме и активно разпространение на най-новото попълнение към интероперативното портфолио на УТА- мултифункционално бордово устройство за заплащане на пътни такси в Европа - UTA One® .

 

 

-          Какво представлява това устройство?

 

 

-          UTA One представлява най-съвременна хибридна технология, отговаряща на всички EETS стандарти. Предимствата се свързват с лесна инсталация, без да се налага посещение на превозното средство в специализиран сервиз, допълнителни приложения - тахограф, CAN bus, Bluetooth®, NFC, USB, индивидуално включване и изключване на държави. Покритието непрекъснато се разширява  в пътните контексти на Европа, като към момента обхваща следните държави: Австрия, Италия, Франция, Белгия, Испания, Португалия, А4 отсечката в Полша, от 2019г. и Германия, като предстои включването и на други държави. Регистрационният номер и данните за камион могат да се сменят  индивидуално. Лесно и удобно се добавят или изключват държави. Отчитането е в автоматичен режим и има възможност за ползване на редица отстъпки. Позволява заплащане на паркинг и фериботни услуги. Всичко това го прави най-надеждното, ефикасно  и умно решение на пътя предлагано на пазара в момента. Основателно и интересът към устройството е много голям, а нашият експертен екип винаги е готов да съдейства при въпроси.

 

 

-          Какво се случва когато се повиши цената на горивата в България и Европа? Каква гаранция ни дават картите на УТА, че ще зареждаме по-евтино гориво?

 

 

-          Независимо от цената на различните горива УТА гарантира най-добра цена, защото процентно предоставя най-голяма отстъпка от цената в големите вериги бензиностанции. Но когато фирмените автомобили, в това число и тежкотоварни пътуват из цяла Европа има и много по-важни неща от цената, която гарантирано е по-ниска. През тази година едно от основните неща, на които акцентираме е свързано с данъчните услуги. Знаете, че през последната година имаше осезаем ръст в цената на дизела. Националното законодателство на някои държави позволява частично възстановяване на акциза върху дизеловото гориво. С нарастване на цената в повечето случаи се увеличава и възстановимата ставка, което прави услугата по възстановяване на акциз от първостепенно значение. Има случаи, когато подлежащия на възстановяване акциз надвишава ДДС сумите генерирани при заплащане на горива и пътни такси. Във връзка с необходимостта от гъвкави решения, оптимизация на разходите и подобряване на ликвидността в транспортния сектор, ние разработихме и предлагаме услуга по авансово възстановяване на акцизите върху горивата от Белгия, Франция, Испания и Словения. Нашият продукт позволява на клиентите да получат генерираните суми от възстановим акциз предварително, което на фона на стандартните срокове на плащане, които в някои случай са повече от година, има ясен оздравителен ефект. По този начин нашите клиенти по-лесно устояват на осезаемата тежка пазарна ситуация, пред която е поставен целия български транспортен бранш- растящи цени на горива, пътни такси, разходи за персонал, междуфирмена задлъжнялост и международни регулации и рестрикции. Обещаваме си и тази година и всички следващи да работим за благото на транспортния сектор. Той  е много значим за страната от икономически, социален и пазарен аспект.

 

 

-          Какви фирми могат да ползват вашите карти и услуги?

 

 

-          На практика всяка една компания, която има фирмен автомобил може да се възползва от нашите карти. Няма значение дали говорим за голяма транспортна компания, която пренася товари или пътници в цяла Европа или такава, която развива дейност само в България или дори само в Бургас. Картите дават редица удобства за фирмите, отстъпки и отложено плащане.

 

faktorbg.com
Видяна: 86


« Назад към всички новиниНаши партньори