Бившата Сграда на Комсомола в Карнобат става Млечна кухна 

Община Карнобат спечели проект по „Красива България”

                                                                   

 Сградата е в центъра на Карнобат и от години е неизползваема. Известна е като „Сградата на Комсомола”, след това се превърна в сградата на поземлената комисия и  на  Отдел „Култура” към Община Карнобат .

 

 Проектът по „Красива България”, по който ще бъде реновирана е на стойност 400 000 лева, в това  число 120 000 лева, финансирани от МТСП и 280 000 лева, съфинансиране от община Карнобат. Според проекта Детската млечна кухня ще се помещава на първия етаж, а на втория ще има офиси.

 

 До сега Детската кухня беше в сграда, която е амортизирана и изискава доста средства за реконструкция, освен това е в съсобственост с частни лица, които категорично отказват да инвестират.  Заради това местната администрация взе решение Детската млечна кухня да бъде преместена. Сградата, която ще бъде изцяло ремонтирана по проект „Красива България” е на средищно място в града, срещу полицейското управление и в реновирания център на Карнобат.

 

 С днешна дата от услугите на Детската млечна кухня се възползват 100 деца от различни възрасти. Работят 3 души, които са квалифицирани- медицински специалист, готвач и помощник- готвач. Храната, която се приготвя е изключително здравословна, отговаряща на европейски и национални стандарти.
Видяна: 67


« Назад към всички новиниНаши партньори