Бургаските таланти от ESTRELLA грабнаха призовете на Националния танцов конкурс в Шумен 

 

 

Три Гран При, първо и второ място заслужено спечелиха танцьорите от школата на Олга Димитрова

 

Бургаските деца спечелиха възхищението и на жури, и на публика

 

 

              За 10- годишната история на танцова школа „ESTRELLA” може да се говори много, но това което талантливите деца направиха преди дни в Шумен, е повече от грандиозен успех. В Националния конкурс „Магията на танца“ те спечелиха три  Гран При, едно първо и едно второ място. Призовите награди са за Първа възрастова група за съвременни танци, за Трета възрастова група при хип-хоп танците, комплексно за Първа и Втора възрастова група за хип-хоп. Първото място е за Втора възрастова група при характерните танци, второ място за Трета възрастова група за съвременни танци.

 

       „Щастлива съм. Всички сме щастливи, тъй като децата положиха много усилия в залата. Показахме на какво е способна нашата школа, показахме какво е това бургаски танцьори с марката „ESTRELLA“. Това е най-големият успех на нашата школа и трудът ни е възнаграден.“- не крие радостта си ръководителят на танцовата школа Олга Димитрова.

 

 

       Преди десет години тя започва плахо с десетина деца в училище „Найден Геров“ да пише историята на школата си. Днес при нея тренират над 150 деца.

 

       „Началото беше трудно, но не спрях. Исках да направя нещо уникално за Бургас, исках да събера талантливите деца. Мисля, че вече успях. В началото сама шиех костюмите. С днешна дата, вече имаме шивашко ателие, което се грижи децата да изглеждат добре на сцената. Но освен мен, и родителите са много ентусиазирани, помагат ми. Без децата и без техните родители нямаше как да стигнем до тук. Благодарна съм на всички за труда, за амбицята, за часовете, прекарани в залата. Всяко усилие се възнаграждава.“- споделя Олга Димитрова.

 

Ръководителят на Танцова школа „ESTRELLA“ Олга Димитрова  заедно с най- малките призьорки от Първа възрастова група

 

 

       На Националния конкурс в Шумен „Магията на танца“ са участвали над 600 деца от различни школи в България. Бургаските деца обаче са показали класа, синхрон и изключително майсторство.

 

        „Ние оставихме зад нас школи като варненската. Те са едни от най-добрите. Впечатлихме журито с хореография, с акробатика и не на последно място - децата показаха екипност на сцената. А екипността е най-трудно постижима. Всяко дете е различно, моя е ролята да ги сплотя, да ги накарам да бъдат едно цяло.“- казва още Олга Димитрова.

 

Танцът на най- малките от Първа възрастова група впечатли не само жури, но и заплени публиката на националния танцов конкурс в Шумен

 

 

     „Тъй като съм възпитаник на руската школа, дори и при хип-хоп аз изцяло съм повлияна от тази школа. Нашият танц е жив, има цялостна хореография, има акробатически елементи, има идея от начало до край. Дори на някои конкурси, членове на журито са ми казвали, че трудно мога да пробия поради факта, че хип- хоп танцът ни е много интелигентен. Но ето, че успяхме.“- споделя още Олга Димитрова. Тя се радва, че в последните години мисленето на хората започва да се променя и отношението към културата и изкуството е по-сериозно. Олга Димитрова е благодарна и на Община Бургас, тъй като има възможността да тренира в общинските бази. Почти няма мероприятие в Бургас, на което „ESTRELLA“ да не участва.

 

 

 

 

Съвършена хореография, синхрон и акробатически елементи - това изстреля „„ESTRELLA“ на върха в Националния танцов конкурс „Магията на танца“

 

 

 

      „Конкурсите и участията стимулират децата, те имат желание да се развиват и да работят. На сцената се вижда крайният резултат, а само ние си знаем през какви трудности преминаваме.“

 

        Най-голямата мечта на Олга Димитрова е да успее да изведе децата на Международен конкурс. На този етап това е все още е непостижимо, тъй като изисква доста финансови средства. Тя обаче не губи надежда и вярва, че и това ще се случи. Дори вярва, че ще се намерят благодетели, които ще подмогнат финансово.

 

 „ESTRELLA“ е единствената школа, която работи в два напълно противоположни танцови стила - съвременен (модерен, лирикъл, джаз) и улични (MTV dance, Hip- hop)и както се вижда от спечелените призове, доста успешно.

 

“Когато човек върши всичко с любов, хъс и амбиция, крайният резултат е повече от впечатляващ“- казва ръководителят на танцова школа „ESTRELLA“ Олга Димитрова.
Видяна: 392


« Назад към всички новиниНаши партньори