В Карнобат продължава ремонтът на главни улици 

 

На  възлово място в града ще бъде изградено кръгово кръстовище

 

 

2 533 000 лева от общинския бюджет са предвидени за ремонт и реновиране на улици

 

          Улица „Граф Игнатиев“ е поредната в Карнобат, по която започва основен ремонт. Строителните дейсности ще се реализират от „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Ремонтът ще обхване участъка от бул. „Москва“ до улица „Димитър Полянов“. Строителството ще се извърши на два етапа. Първият ще включва пътната отсечка от „Хан Аспарух“ до началото на площада. През периода на ремонта изцяло ще бъде забранено движението на автомобили. То ще се осъществява по обходен маршрут, ще се използват страничните улици на „Граф Игнатиев“.

          В близост до централния площад на Карнобат, на мястото на кръстовището, заключено между улиците „Димитър Полянов”, „Алекси Денев” и „Димитър Благоев”ще бъде изградено кръгово кръстовище, което ще улесни трафика.

Ремонтът изцяло е финансиран от община Карнобат.

          2 533 000 лева са предвидените от бюджета пари за реновиране  на улици в града. В Карнобат ремонтите се извършват поетапно, първо се подменя подземанта инфраструктура, след това се ремонтират улиците и тротоарите.  През 2017 и 2018 година бяха извършени ремонти на възлови улици, както и на такива, коиро спешно се нуждаеха от нова настилка.

       Освен това общинска администрация е предприела мерки за изграждането на нови паркинги. За тази цел ще се  оптимизира пространството зад читалище „Димитър Полянов“ в центъра на града. Плановете са на този паркинг да могат да намират място 25 автомобила.

      Нови паркоместа ще бъдат осигурени и по улица „Братя Миладинови“. Работи се по отстраняването на автомобили, които са спрени от движение. Паркинги ще бъдат обособени и на други места в градаслед приключване на обновяването на междублоковите пространства. 
         През тази година в Карнобат ще разширят и обхвата на еднопосочното движение. Предвижда се  улица „Стефана Чамурова“ да бъде вече еднопосочнаи да води към улица „Стара планина“, където също еднопосочно движение ще отвежда трафика към болницата.
 
         Увеличаване на улиците с еднопосочно движение обхваща основно онези зони, където трафикът е по-интензивен. Очакванията са, че по този начин повече автомобили ще могат да паркират, а останалите да се придвижват безпрепятствено.

         „Приканваме нашите съграждани да бъдат търпеливи, докато текат ремонтите по улиците. Извиняваме се за причиненото неудобство, но така само могат да се случват нещата в Карнобат. Всички искаме само едно, градът да има европейски вид.“- каза кметът на Карнобат, Георги Димитров.
Видяна: 56


« Назад към всички новиниНаши партньори