Започна благоустрояването около санираните блокове в КарнобатОт живеещите зависи как ще оформят градинките около дома си

 

 На мястото на демонтираните гаражи около санираните в Карнобат блокове започна израждането на паркоместа. Към това се прибавя и реновирането на тротоарите и блаоустрояването на междужилищните зони, изрязване на дървета и храсти.

 

 Ангажимент  за оформянето на градинките имат живеещите в блоковете. Тяхна е отговорността в какво ще превърнат прилежащите части около дома си.

 

 Санираните жилищни сгради в Карнобат са 25 на брой- 16 по програма „Региони в растеж 2014- 2020”, 9 по Националната програма,  10 пък са обществени сгради.

 

 В жилищните блокове бяха монтирани  нови обшивки, водосточни тръби и шапки по комини и други. Към това се прибави и цялостно почистване на всички стари слоеве на покривните плочи до здрава основа и полагане на нова.  Беше подменена  стара топлоизолация с нова, почистена бяха фасадните стени от компрометирана мазилка и ново измазване, полагане на топлоизолация по фасади и послeдващо полагане на нова мазилка.  На всеки един жилищен блок беше подменена старата, неотговаряща на изискванията дограма, с нова PVC.

 

Карнобат е отличникът в област Бургас, с най-много одобрени са саниране сгради.
Видяна: 105


« Назад към всички новиниНаши партньори