Люси Кирязова: Google ще заснеме изложение „За туризма от А да Я”Люси Кирязова е организатор на мащабното изложение „За Туризма от А до Я” 2019 г, което за седми път ще събере фирми от цялата страна по родното Черноморие. Нахъсаната млада дама работи активно за популяризирането на събитието, което с всяка изминала година се разраства все повече и повече. Тази година „За Туризма от А до Я” ще се проведе в Слънчев бряг, Бургас и Созопол. За първи път в България се организира събитие в три морски общини.

 

-  Г-це Кирязова, каква е формулата за едно успешно изложение и колко здрави са нервите ви, за да подготвите такава мащабна проява?

 

-  Изложението „За Туризма от А до Я” е едно огромно предизвикателство. За успешното му провеждане са нужни добра комуникация и разбирателство от страна на фирмите и нас, разбира се. Смятам, че всеки един, който желае да бъде полезен в туристическия бранш, може да си създаде начин на работа и да направи едно събитие наистина печелившо. Процесът не е труден, но изисква внимание, нерви и лично отношение към всяка една фирма, която влиза като участник.

 

 - Какво ново да очакват тази година изложителите и гостите на събитието Ви?

 

-  Едно от най-впечатляващите неща в тазгодишното издание ще е виртуалното заснемане на цялото изложение. То ще бъде достъпно за потребители по целия свят. S2V Bulgaria ще извърши виртуално заснемане по време на събитията във всяка една локация и всички ще имат възможност да разгледат 360-градусовите презентации на най-иновативното изложение в България в платформите на Google и страницата на „За Туризма от А до Я”. По този начин изложението ще може да се вижда от хора от чужбина, както и от всички от цялата страна. Другата новост е присъствието на арт секция в Слънчев бряг, в която ще участват 8 големи фирми, които се занимават със стъклопис, керамика, грънчарство, кожарство и маслена живопис. Те ще представят прекрасните си продукти за продажба, както и ще имат възможност за договорни отношения с бъдещи партньори.

 

 - Идеята Googleда участва в изложението ваша ли беше?

 

-  Идеята дойде от наша страна.Проведохме не малко разговори с представителите на Google. През годините те се доказаха като доста успешни изложители и съвместната ни работа винаги е била ползотворна.Затова преценихме, че и тази година те имат място сред нас и трябва да дадем шанса на всички да наблюдават това, което се случва по нашето Черноморие.

 

- Претенциозни ли са представителите на фирмите, които участват във вашето изложение?

 

-  Всеки един човек, който заплаща за услуга, която да му се предоставя, има изисквания, което е абсолютно адекватно. Важно е да има компромиси и от двете страни, за да може работата да върви както трябва. Приемам изложителите не като претенциозни, а като борбени хора, които имат желание да постигнат нещо в България, а не да бягат в чужбина.

 

- Освен от областта, от кои други градове ще дойдат изложители тази година?

 

-  По-големият брой участници не са от Бургаска област, а от София, Пловдив, Варна, Хасково, Стара Загора и други градове в цялата страна. Малко е броят на участниците ни, които са на местно ниво, поради причината, че те са силни тук, а ние имаме нужда да докараме участниците, които са далеч от морето и да им помогнем да осъществят контакт с хотелиерите и ресторантьорите, които са тук.

 

- „За Туризма от А до Я” тръгна от Слънчев бряг, премина през Созопол, а тази година ще се проведе и в Бургас. Докъде искате да стигнете и възнамерявате ли да привличате след време и изложители от чужбина?

 

-  Нещата вървят точно в тази посока, а и сме насочили вниманието си и към София.

 

- Имате ли нови участници за тазгодишното изложение или разчитате на редовните си клиенти?

 

-  Абсолютно всяка година имаме участници, които са с нас от старта на изложението. Това е едно от доказателствата, че изложението е успешно и няма разочаровани участници. Отделно от това всяка година новите са двойно повече от предходните години, което е голяма радост за нас.

 

- Тази година празнувате и 7 години от старта на изложението. Пораснахте ли за времето и какво се случи в професионален план?

 

 -  Пораснахме доста за тези 7 години и всичките тези години за нас бяха много успешни. Стартирахме само в Слънчев бряг, но успяхме да изградим здрава и силна концепция, която да ни даде шанс за разрастване. В момента „За Туризма от А до Я” е най-мащабното изложение в цялата страна.

 

- Организатори сте и на винения фестивал „Дионисиеви дни”, който стартира миналата година в Созопол. Ще се лее ли и това лято вино в морския град?

 

-  Да, фестивалът ще се проведе за втори път по искане на созополския кмет Панайот Рейзи, а идеята ни е „Дионисиеви дни на виното” да се превърне в традиция.

 

Изложение – договаряне за професионалисти „За Турзима от А до Я” 2019

16-17.04.2019 – Слънчев бряг, хотел „Котва”

19-20.04.2019 – Бургас, Експо център Флора

22-23.04.2019 – Созопол, Конгресен център ВМК

Телефон за контакти: 0876901968

Gramofona.com
Видяна: 199


« Назад към всички новиниНаши партньори