Карнобатското читалище отчете 108 културни събития за изминалата година 

 

 

Ремонтът на културната институция попречи да се осъществят повече мероприятия

Библиотечният фонд се е обогатил с близо 300 нови заглавия

 

 

 

 

         108 са културните събития, провели се в читалище „Димитър Полянов”, Карнобат през изминалата година. Това стана ясно, след провеждането на годишното отчено събрание на институцията. Ремонтът поречи да бъде още по- голяма цифрата на мероприята. Реновирането на сградата приключи в края на изминалата година. А ремонтът стана, благодарение на спечеления проект от Община Карнобат за енергийна ефективност. Стойността на проекта е 643 956 лева, от които 550 бяха осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и близо 97 000 лева чрез съфинасиране на националния бюджет на република България.

 

Очаква се през 2019 бум на културните събития в читалището, като до края на ноември програмата вече е запълнена.

 

       Карнобат  е един от десетте града в страната, който може да се гордее със 156 годишната история на читалището си. То е създадено през 1862 година. Сградата е построена през 1959 и от тогава  до сега не е била подновявана дограмата, само са правени са частични ремонти на някои от помещенията.

 

     Читалище „Димитър Полянов” е разположено на 3000 квадрата разгърната площ, 100 квадратни метра е полезната площ на сцената. Тя е оборудвана с модерно осветление и озвучаване, има  и вътряща се сцена. Залата разполага с над 300 места  и често се оказва тясна за културните мероприятия, организирани от ръководството на читалището.

 

       Със собствени средства се ремонтират гримьорните, санитарните възли и стаите, в които които работят 23 души и които се използват за репетиции. Галерия „Бенчо Обрешков също е ремонтирана, подновено е изцяло покривното пространство и подовата настилка.
Видяна: 96


« Назад към всички новиниНаши партньори