Николай Тишев от БСП с гневна позиция за плажа на АркутиноДепутатът от БСП Николай Тишев излезе с гневно писмо срещу институциите и хората, които са позволили на плаж „Аркутино” да бъдат поставени метални врати. Ето какво е позицията на народния представител:

 

„Заключените метални врати, които отнемат правото на достъп на гражданите до плажа в Аркутино, са поредната ярка демонстрация на погазване на закона. Най-обидното е, че всичко това се случва пред равнодушните погледи на представителите на общинската и държавната власт, които стават мълчаливи съучастници на нарушителите”.

 

В писмото си, Николай Тишев припомня член 4 от  Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който гласи, че гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

 

„Години наред на това място през лятото се събират такси за правото на посетителите на плажа да паркират автомобилите си близо до морето и размерът на тези такси постоянно се увеличава, но когато и преминаването на хора вече е ограничено, това граничи с наглост. А невъзможността на държавата и местната власт да реагират адекватно на този и други проблеми по българското Черноморие (случаите „Алепу”, „Арапя” и т.н.) е признак за разпад на институциите в страната. .”- пише още в писмото народният представител.

 

Той настоява  кметът на Община Приморско и областният управител, като представител на държавата, да използват правомощията си, дадени им от закона, и да сложат край на това.

 

„В противен случай ще приемем това бездействие като невъзможност или нежелание институциите да се справят с отговорностите си и да защитят интересите на гражданите”- казва в заключение депутатът Николай Тишев.

 

faktorbg.com
Видяна: 115


« Назад към всички новиниНаши партньори