Паркинг за мотори може да има до Морската градинаДа се изгради паркинг за мотори, мотопеди, двуколки и велосипеди предлагат бургаски общински съветници. Диян Димов, Стефан Колев и Костантин Луков са входирали докладна записка, в която предлагат това да се реализира на булевард „Демокрация“ в участъка между Чадъра и пешеходната зона на булевард „Богориди“, където двете платна са разделени от зелена  зона.

 

В докладната тримата описват идеята си във връзка със засиления интерес от страна на бургазлии към моторите и факта, че броят им се е увеличил неимоверно през последните години. Най-много проблеми мотористите имат през летния сезон, когато все по-трудно намират места за паркиране. Същото се отнася и за мотопедите и велосипедите.

 

Именно това е и причината за изграждането на първия в България мото паркинг, коментират общинските съветници в докладна записка, която вече са внесли към местния парламент. Според тях избраната алея от години е изоставена и неподдържана и е перфектно място за подобна инициатива.

 

„Там могат да бъдат изградени 50 броя паркоместа – по средата, където те да не пречат на двете пътни платна на булевард „Демокрация“. Дърветата, които са там от десетилетия, няма да бъдат засегнати по никакъв начин. Факт е, че тази част от платното за движение не се използва от пешеходците от много години – защо тогава да не влезе в употреба по друг начин?“, пишат още съветниците.

 

За сигурността на гражданите пък ще бъде монтирано и видеонаблюдение и ново осветление. Пътната настилка също би следвало да се подмени, тъй като в момента е непригодна.

 

В докладната те посочват и списък с всички предимства и странични положителни ефекти за Бургас, в случай, че идеята се реализира. Общинските съветници искат необходимите средства за това да бъдат отпуснати от Бюджет `2019.

 

Предстои докладната да бъде разгледана в заседанията на постоянни комисии, а в края на месеца и на сесията на ОбС-Бургас.

Фактор Бургас 15.04.19
Видяна: 118


« Назад към всички новиниНаши партньори