Христо Симеонов, независим кандидат за Европейски парламент: Време е за проекти, които да донесат добавена стойност на БургасБургазлията, учил в Москва и Ротердам, ще води предизборна битка с екип от доброволци и приятели

 

Той е независим кандидат за Европарламента, събра за кратко време  нужните над 2500 подписа, за да се яви на предстоящите избори заедно с останалите. Христо Симеонов е преподавател с дългогодишен стаж и интересна биография. На 56 годишна възраст бургазлията  реши да се пробва в битката за Европарламента и смята, че вече идва краят на епохата да се  гласува за партии.

 

Христо Симеонов завършва средното си образование в ССУМОР „Ген. Владимир Заимов“ със специалност „Корабни машини и механизми“. След това работи като моторист първа степен на риболовните траулери на ДП „Океански риболов“. През 1984 г. постъпва във философски факултет на Софийския университет. След конкурс продължава своето образование в Московския държавен университет където се дипломира по специалност „Философия“ и получава квалификация „Преподавател по социалните и политическите науки“. През 2001 г. получава стипендия от фонда „Матра“ на холандското правителство и специализира „Публично управление“ в Института по урбанистика към Ротердамския университет. През 2004 година завършва магистърската програма на Икономическия институт на БАН в съвместен проект с Великотърновския университет и се дипломира по специалност „Финанси“.

 

От 1990 г. е учител, от 1991 г. е преподавател в АГ „Гео Милев“. Девет години е бил и заместник директор в гимназията. Семеен е, има син, който, според него се справя успешно в своята област-архитектурата.

 

За предстоящите избори разчита, че е разпознаваемо лице сред колеги, ученици, техните семейства и приятели. „Последните 27 години от своя живот съм се срещал с много хора на конференции, дебати, проекти. Надявам се да си спомнят за мен с добро и да ме подкрепят на изборите. Моите познати ме определят  като искрен, отговорен и образован човек.” споделя за „Фактор” Христо Симеонов. Той се надява, че ще успее да обедини около своята кандидатура хората, които на минали избори са били пасивни и не са ходили да гласуват, както и по- младите.

 

„Всяка партия си има своя електорат. Едва ли бих могъл да спечеля твърдите симпатизанти на големите партии. Но в България има 1 300 000 избиратели, които обикновено не гласуват. Ще се опитам да привлека част от тях със своите идеи и своята личност. От моето участие в предизборния процес ще спечелят всички, дори само заради това, че ще сборим идеи в публичното пространство. Политиката е мястото където се сблъскват и отстояват интересите на обществените групи”, каза Симеонов.

 

Екипът му е само от доброволци,  седем души инициативен комитет, бивши ученици заедно с техните приятели и родители, които го  познават много добре. Всички тези хора го подкрепят и само с доброволен труд ще работят в предизборната кампания за него. Освен това предстои и кампания за доброволни дарения, за да може Симеонов да финансира своята предизборна агитация.

 

„Поради ограничеността на средствата, с които разполага инициативният комитет ще опитаме да използваме социалните мрежи и  да достигнем до максимален брой хора в страната.”- допълва Христо Симеонов.

 

Той е убеден, че има как да защити интересите на бургазлии в Европарламента. Не обича празните обещания, които няма как да бъдат изпълнени. Ще работи в посока за повече европейски проекти, в които могат да се включат наличните в Бургас училища, университети и предприемачи.

 

„Време е за проекти, които да донесат добавена стойност в нашия град. Това е възможно като екипна съвместна работа между член на ЕП, местен инкубатор на идеи за развитието и добронамерена компетентна местна власт.”, каза още Христо Симеонов. Той е готов да отговори на всякакъв тип въпроси, които всеки може да задава на фейсбук страницата му „Христо Симеонов- независим кандидат”.

 

Фактор Бургас 24.04.19
Видяна: 2173


« Назад към всички новиниНаши партньори