Созопол се подготвя за юбилейното издание на АполонияТазгодишното издание наПразници на изкуствата Аполония отново ще изненада ценителите на българското изкуство и култура с разнообразна и цветна програма. Фестивалът ще се проведе за 35-и път от 29 август до 7 септември. Програмата на Аполония 2019 представя множество изложби, концерти, филми, театрални спектакли и нови книги. Златният билет, който осигурявадостъп до всички събития на фестивала, евече в продажба в мрежата на Eventim.

 

Специален акцент в програмата на Аполония 2019ще бъде отбелязването на 75-ата годишнина на рок легендата Кирил Маричков.С празничен концерт супергрупата „Фондацията“ ще завладее за пореден път сърцата на публиката. Събитието ще се състои на6 септември на сцената на Амфитеатър Аполония.

 

 

    

 

 

Носителите наредица награди Ангел Станков и Йосиф Радионов, които поставиха началото на неповторимите класически концерти на Аполония през 1984 година, се завръщат на сцената на Фестивала. Невероятнотоцигулково дуо свири заедно от 45 години. По повод отбелязването на своя юбилей, както и годишнината на Празниците на изкуствата, изпълнителите са подготвили специална програма, с която да зарадват публиката.

 

 

   

 

 

Броени дни остават за кандидатстването за първия майсторски клас на голямата оперна певица Александрина Пендачанска. Крайният срок за записване е 1 юни 2019 г., а събитието ще се проведе от 25 до 30 август във ваканционно селище Санта Марина. Желаещите да участват в класа трябва да бъдат оперни изпълнители от страната и чужбина на възраст от 18 до 35 години. Участниците в Майсторския клас ще имат уникалната възможност да се изявят в официалния концерт на оперната прима на 30 август. Пълните условия за кандидатстване могат да бъдат открити на www.apollonia.bg.

 

Изобилие от театрални постановки, танцови и музикални изпълнения, интересни изложби и разнообразни представяния на автори и техните творения очаква посетителите на Аполония 2019. Фестивалът тази година за първи път ще събере концертите от класическата програма в цикъла „Струнните инструменти“.

 

вестник Фактор Бургас 23.05.19
Видяна: 274


« Назад към всички новиниНаши партньори