Пазарът на офиси в Бургас се раздвижиКрайбрежието на България не е само с курортна насоченост. Там се развива бизнес във всички отрасли и все повече различни по големина и сфера на дейност компании започват да търсят офис площи в бизнес сгради.

 

Пред Дарик Калина Ченгелиева, управител на „Смарт център” в Бургас споделя, че днес пазарът на офис площи е много по-различен от този преди 4 години например.
 

 

„Към настоящия момент има няколко завършени сгради, други, с доста големи планувани офис площи са в процес на строителство. Има и трети, които още са на проектно ниво. Значителният ръст в предлагането на нови офис площи, ще надмине търсенето за града и региона, ако всичко бъде изпълнено по информация актуална към днешна дата.”, казва Ченгелиева и допълва, че интересът за откриване на офиси в Бургас като втора локация продължава.

 

Търсене  за свободни площи има от различни по големина компании от малки и средни фирми, които искат да сменят офиса си, до големи ITи аутсорсинг компании.

Според нея съвременните офис пространства трябва да отговарят на тенденциите на времето си – автоматизирани, с „умни“ решения за управление на ресурсите, еко-съобразни, гъвкави. Сградата трябва да осигурява едновременно удобна и лесна локация, подсигурен паркинг, най-високо ниво на изпълнените системи и инсталации, модерна, съвременна визия на работните площи, с достатъчно свободни пространства, зони за отдих. Принципите при разработката на вътрешните пространства трябва да са пoдчинeни нa изиcĸвaниятa зa ĸoмфopт и здpaвocлoвнo oбитaвaнe.

 

Една от модерните сгради в Бургас, която е в процес на строеж и предлага модерни офис пространства е Еделвайс. Мястото на билдинга е изключително комуникативно и съчетава жилищна част, бизнес част и търговски център. Строителните дейности се извършват от компанията „Бургас строй”, зад която стои общинският съветник от ГЕРБ Стефан Колев, което е гаранция, че ще бъде завършена в срок както всички останали негови сгради до сега.

Според брокери българските компании на пазара за офис площи са взискателни. За да предложат все по-привлекателни условия за служителите си, много компаниите се фокусират върху работните пространства, зоните за отдих, почивка и свободно движение. Офисът днес е коренно различен от това, което се влагаше в идеята за работно пространство преди години. Работният процес отдавна не се ограничава във формулата "бюро + стол + компютър" или поне този, който се стреми да стимулира креативното мислене.

Новите пространства предлагат разнообразие от работни места, стимулират активната и непринудена комуникация, дори движението на хората. Изборът на компаниите също е свързан с дълъг процес на анализ на средата, място, достъпност, оборудване и изграждане, работна среда и атмосферата. Офисът трябва да е удобен и да може да приюти още хора, когато бизнесът порасне.

По-лесно стои въпросът за малките и средни компании, които трябва да променят локацията на своя вече работещ бизнес в същия град. Там е необходимо единствено, използвания до момента начин на работа да бъде пренесен, възползвайки се от предлаганите удобства на офиси тип “open space”.

Фактор Бургас
Видяна: 209


« Назад към всички новиниНаши партньори