За шеста поредна година Карнобат става столица на изкуствата 

 

 

 

            За шеста поредна година Карнобат събира артисти на Балканския фестивал на изкуствата. Той ще се проведе  от 14.06.2019 г. до 16.06.2019 г. По време на Фестивала ще се проведе 14-ти национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ – надпяване на индивидуални и групови изпълнители и надсвирване на сватбарски оркестри, както и танцов конкурс за любителски състави „Общи корени“. 

 

 

 

И тази година, както традицията повелява, Балканксият фестивал на изкуствата ще бъде открит от кмета Георги Димитров, той ще посрещне участниците по стар български обичай с питка, мед и сол

 

 

 

            Над 600 артисти от страната, Македония, Румъния, Черна гора, Босна и Херцеговина ще представят своя фолклор, както и различни форми на съвременното изкуство.

 

                      На различни сцени в Карнобат всеки посетил фестивала, ще има уникалната възможност да гледате на живо 13-ото издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle със специални гости в журито Скилър, Печенката и румънската звезда Cosmin, като за победителя е осигурено участие в Световното по бийтбокс в Берлин през 2020 г. Не по-малко интересен ще бъде Брейкденс Карнобатъл 2019, където сред оценяващите ще бъдат B-boy Salo от Венецеуела,B-boyZoob от Гърция и B-boySlavот Русия. Изненадите не спират до тук, организаторите обещават, че програмата ще бъде наситена с фолклорни песни и танци от Балканите, впечатляващо барман шоу с уъркшоп за приготвяне на коктейли, стрийт арт активности, детска лаборатория за химически експерименти и завладяващи концерти на популярни изпълнители.

 

Печенката ще бъде специален гост в журито, което ще обяви най- добрите бийтбоксъри

 

 

 

 

           Официалният старт на Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат 2019 г. ще бъде даден от кмета на града Георги Димитров, а участницитевъв Фестивала ще бъдат посрещнати с питка за „Добре дошли”.Петъчната вечер, на 14 юни, започва с парад, концерт на български и чуждестранни изпълнители, тържествена заря и голямо празнично хоро под мотото „Всички на хорото“.

 

 

 

           На 15 юни на сцена „Трети март“ще се проведе  зумба и латино парти, а невероятно симпатичният комик Ники Станоев ще забавлява най-малките с приказки, игри и куп награди. В следобедните часове в Градския парк посетителите на Карнобат Фест ще имат възможност да се срещнат лично с най-популярния графити артист Nasimoи да чуят отблизо историята на неговия творчески път, събрана на едно място в книгата „25 Years of Nasimo: Sketchbook”. А вечерта любимците на цяла България  „Ъпсурт” пеят на голямата сцена . Ще последва уникално огнено шоу и дрифтшоу със светлинни ефекти, а за финал ще бъде излъчен един от най-популярните съвременни български филми.

 

 

 

 

 

 

 

            В неделя на 16 юни всички желаещи малчугани могат да видят как се правят химически експерименти, а точно на обяд ще имат шанса да чуят на живо изпълнителите от „Гласът на България 2019“ Пирина Христова и Антон Гюров. В късния следобед организаторите са предвидили  за всичкии  коктейли, а някои от по- смелите и сами ще могат да забъркат и приготвят коктейлите под зоркия поглед на най- известните български бармани.

 

 

 

Финалът на Фестивала тази година ще бъде повече от впечатляващ, обещават организаторите

 

 

            Краят на Фестивала обещава да е повече от взривяващ. Освен умело преплетените стилове на модерна и фолклорна музика на етно бас групата Dashe, градът направо ще се подлуди със спиращите дъха парчета на едни от най-емблематичните участници от „Гласът на България 2019“– Тино и Никеца.

Тазгодишното издание на Балканския Фестивал на изкуствата ще бъде по-вълнуващо отвсякога, обещават организаторите.

 

 

 

 
Видяна: 173


« Назад към всички новиниНаши партньори