Бургаските таланти от ESTRELLA отново с призови награди



 

 

12 първи, 2 втори, 4 трети места и специална награда за най- добър педагог- това са фактите от последния международен танцов конкурс, в който участваха бургаските таланти от „ESTRELLA“.  Мащабното събите MAGIK WORLD се проведе в Хасково. В рамките на три дни, на три сцени, в невероятна тежка конкуренция, децата от танцовата школа показаха що е то хъс, умения и майсторство. Общо те спечелиха 18 престижни наради.

 

 

„Щастието ми е огромно. Благодаря на всички мои възпитанци, благодаря на всички родители, както и на всички, които ни подкрепят и вярват в нас. Това е неверояен успех отново за нашата танцова формация, както и за Бургас. Вече се съобразяват с нас, вече сме фактор. А това е плод на много труд и желание за победа.”- сподели за „Фактор” ръководителят на танцова школа „ESTRELLA“ Олга Димитрова.

 

След грандиозния успех в Хасково, предизвикателствата за танцовата школа не спират до тук. След картка почивка, започва подготовката на децата за Европейския танцов конкурс.Той ще се проведе през септември, в Палма де Майорка. За първи път бургаските таланти ще излязат извън пределите на България и ще защитават името на Бургас.

 

 

 

„За съжаление не всички деца ще могат да участват на този голям международен форум, тъй като не всеки родител има финансовата възможност да изпрати детето си зад граница. Сега тепърва ще променяме хореографиите, ще бъдем в по- малък състав. Липсата на средства е единственият ни проблем, защото всичко останало го притежаваме.”- каза Олга Димитрова. „ESTRELLA“ е частна школа и се самофинансира. Школата не получава общинска субсидия. Но пък  Олга Димитрова  е благодарна  на Община Бургас, тъй като има възможността да тренира в общинските бази. Тя вярва, че ще се намерят благодели, които ще подмогнат финансово. „Все пак става дума за бургаски талантливи деца, които вече и на международната сцена ще прославят Бургас и България.”

 

 

 

 

„ESTELLA“ е единствената школа, която работи в два напълно противоположни танцови стила- съвременен (модерн, лирикъл, джаз) и улични (MTV dance, Hip- hop) и както се вижда от спечелените призове, доста успешно. Три са възрастовите групи, които тренират. В последните години, на всяко състезание, на което участват малките талантливи танцьори, печелят призови места, награди и най- вече възхищението и аплодисментите не само на жури, на публика, но и на конкуренцията.




Видяна: 418


« Назад към всички новини



Наши партньори