Децата на Карнобат ще имат съоръжения за скейтборд, ролери и колела от екоинициатива Един тон събрани капачки- това са фактите от кампанията, която е изцяло инициирана от жителите на Карнобат. Всеки ден училища, детски градини, гости и жители на града се включват в нея. Във почти всеки търговски обект има пунктове за събиране на пластмасовит продукти.

 

За целта беше монтиран и метален куб пред административната сграда на община Карнобат. Със средствата от предадените за рециклирани капачки  ще бъдат закупени съоръжения за спорт и игра за децата.

 

 "Време е хората в Карнобат да помислят за своя град и с нещо толкова елементарно - събирането на пластмасови капачки - да помогнат. Защо да не сътворим от пластмасовия отпадък, който генерираме всеки ден, нещо за нас самите. Всяка благотворителна инициатива е добра, но когато тя е за нашите деца - това е най-ценната инвестиция в бъдещето на Карнобат" , заявяват хората, дали идеята за тази кампания.  

 

 Инициативата „Капачки за децата на Карнобат“ има една единствена цел- да  се осмисли  свободното време на малчуганите, като им се  даде възможност да практикуват на открито своите любими хобита. Със събраните пластмсаови капачки ще бъдат  закупени съоръжения за баскетбол, волейбол, футбол, ще се монтират шанци за скейтборд, ролери и колела, ще се изградят еко площадки.

 

"При това положение не може да не подадеш ръка, особено, когато гражданите искат да подобрят средата, в която растат техните деца.

 

Прегърнахме идеята и заедно с нашите партньори- училища, детски градини, фирми, търговски обекти и инситуции заставаме зад тази кауза", казват от община Карнобат. И допълват, че чрез  кампанията община Карнобат активно се включва в опазването на околната среда и възпитанието на подрастващите да ценят ресурсите.
Видяна: 93


« Назад към всички новиниНаши партньори