Топлото през зимата излиза най-евтино на пелетиЦените им през летните месеци са много ниски, а най-голям избор от всички видове пелети има в базата на Бургас Комерс

 

 

Много хора често си задават въпроса по-икономично ли е отоплението на пелети в сравнение с това на дърва или въглища, какъв би бил разходът им при отопление на пелети и какви са ползите и недостатъците при отопление с тях. Можете да намерите най-различни коментари. Ако сте решили да преминете на този вид отопление трябва да знаете, че на пазара се предлагат различни видове пелети, с различни цени и качество. Важно е да изберете тези, които ще ви осигурят максимално отопление на най-добра цена, така че вашата пелетна горелка да ви даде нужният комфорт през зимните месеци. Добре е, ако се колебаете кои са правилните пелети за Вас да направите справка за произхода им или просто да се доверите на професионалистите в складова база „Бургас Комерс” АД. Там, в Бургас на ул. „Индустриална” № 47 има най-голям избор от пелети на складови цени. 

 

 

Предлаганите пелети в „Бургас Комерс” АД са различни по вид и качество. Нека да започнем от различията при вида на суровината. Предлагат се пелети от слънчоглед, от бук, иглолистни от бор, широколистни от дъб и украински чамови пелети. От изключителна важност за качеството на пелетите е суровината, от която са произведени. Много хора залитат да купуват евтини пелети, без да обръщат внимание на качеството им. Например пелетите от липа и бреза са с ниска калоричност /около 3500 ккал/кг / изгарянето им е непълно и са със сравнително нисък КПД. На пазара се предлагат и пелети от слама, но пепелта от тази суровина се разтапя при по-ниска температура, което неминуемо поврежда повечето масово употребявани горелки. Пелетите от слънчоглед в повечето случаи са сравнително ниско калорични, имат непълно изгаряне но цената им в „Бургас Комерс” АД е едва 240 лв. за тон.

 

 

                                       

 

 

Как да направим своя избор при покупката на пелети?

 

 

През 2010 година ЕС въвежда единен стандарт за качество при дървесни пелети за отопление(EN 14961-2). Този стандарт засяга параметри като дължина на гранулата, диаметър, пепел, съдържание на влага и др. С приемането на този стандарт за качество се въвежда и сертификат за ЕС Enplus, който е предназначен за пелети, използвани за битова употреба. ENplus има 2 класа за качества А1 и А2, като в Клас А1 са въведени най-високи изисквания за съдържание на пепел и влага. За да бъдат пелетите за отопление с високо качество те на първо място трябва да са с висока калоричност, с ниска влажност и пепелно съдържание до 1,5%. Високо качество на пелетите за отопление се постига като се комбинира различни видове дървесина, най-често дъб, бук, черен бор. При подходящо съотношение на различните видове дървесина се постига максимална калоричност на пелетите и минимално пепелно съдържание.

 

 

                                        

 

 

В „Бургас Комерс” АД се предлагат пелети с много висока калоричност, направени от широколистни и иглолистни дървета. Цената на пелетите е 400 лв. за тон, а украинските чамови пелети са малко по-скъпи на цена от 420 лв. за тон. Предлаганите пелети са с най-високо качество на пазара. По време на тяхното гранулирането дървесните стърготини биват пресовани и затоплени при най-високо налягане, за да се постигнат максимални резултати при тяхното изгаряне. Това ги прави много ефективни, защото горят много бавно. Предлаганите пелети в складова база „Бургас Комерс” АД при изгаряне отделят миризма като при горенето на дърва за разлика от много други, които се предлагат на пазара. Обърнете внимание, че цветът на пелетите, които се предлагат в „Бургас Комерс” АД е хомогенен и близък до този на дървото. Цветът варира според вида дърво и според това дали се съдържа дървената кора. Повърхността на пелета може да бъде по-тъмна заради процеса на производство. Пелетът не трябва да съдържа нищо друго освен дърво: бои, пластмаса, и подобни, могат да повредят инсталацията и, най-вече, са вредни за здравето.

 

 

Складова база „Бургас Комерс” АД адрес: Бургас, ул. „Индустриална” 47, тел. за информация 056 844 453, 0889 72 12 57, 0889 43 68 95.

 

Фактор Бургас 04.07.19
Видяна: 144


« Назад към всички новиниНаши партньори