БСП вади най-доброто срещу ГЕРБ преди местния вотДимитър Стоянов, Николай Тишев и Живко Господинов са сред кандидатите за кмет от левицата

 

На 20 юли, когато е общинската конференция, официално ще стане ясно кой ще се изправи срещу Димитър Николов от ГЕРБ и амбициозния Живко Табаков

 

След приключилите събрания на основни партийни организации на БСП, членовете на партията са номинирали 24 кандидати. Най-много гласове 77 има депутатът Николай Тишев, 20 са за общинския лидер Живко Господинов, народният представител и екс общински председател на червените в Бургас Димитър Стоянов има 15, бившият областен управител Павел Маринов е с 18 номинации. Изненада, дори за партийните редици, е номинацията на известниябизнесмен Ивайло Дражев, трима от членовете на БСП на провелите се събрания, са изявили желание той да е кандидат за кмет на Бургас.

 

На 20 юли обаче официално ще бъде обявен кандидатът на БСП, който ще влезе в предизборната битка. Тогава ще стане ясно кои ще са и как е наредена листата за общински съветници, както и имената на кандидат-кметовете в населените места в общината.

 

„Във всички населени места, без изключение, имаме кандидати за кметове, това не се е случвало от години. Вярвам, че на места успехът ни ще е много голям. Ако вземем предвид резултатите от Евроизборите, където ясно се вижда, че ГЕРБ са преди нас, но с 5 хиляди гласа,  смело мога да заявя, че хората искат промяна, че доверието към нас расте.”- каза общинският председател на БСП Живко Господинов. И добави, че е много вероятно в следващия местен парламент, червените съветници да бъдат 10, дори и повече.

 

„Ние започнахме да представяме нашата „Визия за Бургас” като посочваме конкретно какво бихме променили за града и общината, посочваме грешките на управляващите. И не са празни приказки, ние показваме факти, освен това даваме и алтернатива как да бъдат решени проблемите.”- каза още Живко Господинов. Той ще е един от кандидатите, който ще влезе във вътрешнопартийната битка за кандидат-кмет. Живко Господинов от две години е общински председател на БСП, преди да поеме ръководния пост, бе един от активните членове на младежката червена организация, дълги години се занимаваше с частен бизнес. Това, което Господинов успя да направи, след като пое ръководството на общинската структура, е да извади организацията от финансовото дъно и да върне задълженията от 15 хиляди лева, които БСП имаше.

 

 

                                        

 

 

Депутатът Николай Тишев е с най-много номинации като кандидат за кмет. Хората в партията, както и симпатизантите го харесват, тъй като е един от най-дейните народни представители, с най-изразена и точна позиция и често се изказва от трибуната на Народното събрание. Тишев освен, че често влиза в спор с управляващите, има и конкретни предложения как може да бъде разрешен даден проблем. Той е член на две парламентарни комисии - по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и по вероизповеданията.

 

 

                                        

 

 

Другият депутат на БСП Димитър Стоянов е ексобщински лидер на партията, бил е общински съветник. По професия е адвокат. Той също е предпочитан от членовете на партията и симпатизантите заради експертността му и далновидния политически поглед. По професия е адвокат, в настоящия момент е народен представител, член е на парламентарните групи по правни въпроси, вътрешна сигурност и обществен ред.

 

 

                                        

 

 

Павел Маринов също е предпочитан от партийната членска маса  да бъде издигнат за кандидат за кмет. Той е един от ярките лица на столетницата, бил е общински съветник, областен управител на Бургас, депутат от 42 НС.  Маринов обаче няма да влиза във вътрешнопартийното състезание и категорично отказва да бъде кандидат за кмет. Запознати говорят, че има голяма вероятност да бъде в листата на кандидатите за общински съветници.

 

 

                                        

 

 

Изненада е номинацията на бившия футболен бос Ивайло Дражев. Той първи е попълнил документите за участие в партийната надпревара на 20 юли.

 

 

                                        

 

 

„Общинската конференция е органът, който ще реши кой ще бъде нашият кандидат за кмет. След това ни очаква едно горещо лято, защото предизборната битка вече е факт. И да кажа на управляващите, че след 4 мандата, е време вече да си починат, за да направят анализ на грешките си, които са факт и са в ущърб на бургазлии.”- каза общинският лидер на БСП Живко Господинов.

 

Фактор Бургас
Видяна: 169


« Назад към всички новиниНаши партньори