Секрет от охлюви възвръща младежкия вид на лицетоСлузта им пази от алергии, унищожава стафилококи, помага при псориазис, акне и възстановява изгубения с възрастта колаген

 

Изключително иновативна разработка на български учени, които прилагат секрет от жлезите на охлюв в биокозметични продукти. Българските учени години наред правят изследвания за ползите от секрета, който произвеждат охлювите. Резултатите са сензационни и показват, че секретът има антимикробни свойства, тъй като съдържа субстанции, които са способни да слепват бактериалните клетки и така им пречат да се развиват. Изследванията показват, че слузта от охлюв унищожава стафилококи, акне и няколко други бактериални щама, дори Ешерикия коли - причинители на различни заболявания. Стафилококите са едни от най-честите причинители на кожни инфекции. Повечето са леки и се проявяват като пъпки, но могат да прераснат в инфектиране на рани, инфекции на кръвта, пневмонии с тежки последствия.

 

Известно е, че в екстракта от охлюв се намират много протеини, които изпълняват специфична функция. Колагенът е специфичен протеин, който постоянно се възпроизвежда и спомага за заздравяване  и укрепване на тъкани – кожата, сухожилията  и хрущялите. След 25 -годишна възраст този процес при хората се затруднява и постепенно отслабва с възрастта. Нарастващият дефицит на колаген води да изсъхване на кожата, набръчкване и загуба на еластичност. Липсата или много забавената биосинтеза на колаген води до стареене той е наречен еликсирът на здравето и младостта. Ето защо още преди половин век учените са осъзнали, че създаването на чист несинтетичен колаген ще бъде революция в  медицината. Именно слузта от охлюв е богат източник на  този изключително ценен протеин. Като най-важни съставки на слузта са установени колагенът и еластинът, които имат структури близки до тези, които изграждат човешката кожа. При загуба на колаген на помощ идва разработения серум със слуз от охлюв и гел, обогатен с Q10. Тези свойства на секрета от охлюв го правят полезен не само в медицината, но и в козметиката за подобряване състоянието на кожата. В резултат на това на пазара вече се предлагат биокозметичните продукти, разработени, които могат да се намерят и в Бургас, в бутици за биокозметика на ул. „Поп Георги” 5, ул. „Богориди” 16. Препоръчваме Ви гел, обогатен с Q10, който може да се ползва като дневен или нощен крем. Страхотен подарък за кожата е серума от слуз на охлюв. Друг продукт е Мукофикс – специална разработка при белези от дълбоки рани, изгаряния, проблемна кожа, псориазис и др. За ежедневна употреба се предлага и сапун със секрет от охлюв.

 

www.lugaikal.com

 

Фактор Бургас 15.07.19
Видяна: 215


« Назад към всички новиниНаши партньори