С Плаващите кейове на Кристо започва филмовата програма на АполонияИзобилие от най-различни културни събития ще завладеят Созопол от 29 август до 7 септември. Те ще бъдат над 70 на брой в рамките на 35-ото юбилейно издание на Аполония. Билетите вече са впродажба в мрежата на Eventim.За няй-големите фенове има лимитиран Златен билет, специалнозаАполония 2019.

 

Тазгодишната кинопрограма ще бъде открита суникалния филм „Да ходиш по вода“, който разказва за пътя към осъществяването на един от най-мащабните арт проекти,„Плаващите кейове“,и неговия създател Христо Явашев –Кристо.Зрителите ще имат невероятната възможност да се пренесат в Италия на езерото Изео, където мечтата на безброй хора да ходят по вода става реалност. Филмът за сбъдването на една смела идея, зародила се още през 1970 г., е дело на изключително талантливия български режисьор Андрей Паунов и ще бъде показан на 30 август от 23:00 часа в читалище „Отец Паисий“.

 

 

                                        

 

 

Друг ключов акцент в програмата ще бъде концертът на харизматичния Васил Петров. Един от най-обичаните български поп и джаз изпълнители ще озари с таланта сисцената на Амфитеатъра в Созопол на 4 септември от 21:00 ч. Василе средлюбимите изпълнители на Фестивала и по повод юбилея на Празниците на изкуствата е подготвил специална програма, включваща едни от най-големите му хитове в изцяло нов аранжимент. „Бряг за двама“, „Подслон в дъжда“, „Другият“ са само част от песните, на които публиката ще може да се наслади в лятната вечер.

 

 

    

 

 

Публиката на Фестивала ще чуе любимите на поколения българи музикални групи– Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, ФСБ, Биг бенда на БНР и много други. Концертите на групите ще са в Амфитеатър „Аполония“. Повече информация може да откриете в официалната програма на Празниците на изкуствата 2019 г.

 

 

                                        

 

 

Като продължение на програмата за 35-ата си годишнина, Фондация Аполония организира съвместно с НДК грандиозен концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди в София. Мащабното събитие ще се проведе на 18 октомври в Зала 1 на НДК. Билети за концерта могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.

 

Фактор Бургас
Видяна: 123


« Назад към всички новиниНаши партньори