Теодор Илиев: Дните и месеците минават бавно, но годините летятИнж. Теодор Илиеве доайен в търговията с недвижими имоти в Бургас. Завършил е Химико-технологичния институт, а след това става магистър по икономика на промишлеността във Висшия институт за национално стопанство. Има и бакалавърска степен по педагогика от Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Два мандата е член на УС на Националното сдружение за недвижими имоти. Основател и председател на „Бургаската асоциация за недвижими имоти“- БАТНИ. Член на „Ротари“в Бургас. Носител е на наградата „За съществен принос и най-активно съдействие за изграждането и развитието на единствената Национална представителна браншова организация на професионалистите в сферата на недвижимите имоти“. Член на борда на директорите на AG Capital.

 

 

 

-          Г-н Илиев, преди дни празнувахте 80-годишнина, къде и как премина тържеството?

 

 

-          За личния ми празник бях приятно изненадан от моят син Христо и дъщеря ми Весела. Те бяха организирали страхотно тържество с най-близките ни семейни приятели и роднини в Италия. За моя най-голяма радост на празника успяха да присъстват и петте ми внука Тeодор, Петър, Кристиян, Яни и Антония, които рядко мога да видя заедно на едно място. Дъщеря ми бе наела вила, близо до Пиза, в която останахме една седмица. Направихме хубава семейна почивка, а през свободното време дори имах възможност да практикувам любимия ми спорт колоездене и то в една много красива част на Италия. Ежедневно правихме по 50 километрови туристически преходи с велосипеди. По случай юбилея освен подаръците десетки приятели, колеги от различни компании, бизнес партньори и ротарианци ми се обадиха да ми честитят, за което им благодаря. Дори получих почетен плакет от Областна Управа София. Знаете, че бизнесът ни в столицата се разрасна много през последните години.

 

 

-          Само дни след такова важно за Вас събитие вече сте в работна среда, какво е за Вас компанията „Адрес”?

 

 

-          Зарежда ме добре свършената работа. „Адрес” е лидер на пазара в индустрията с недвижими имоти. „Адрес“ е животът ми, ежедневието ми и средата, в която творя. Казвам, че творя, защото за да имаш място в една такава компания, която безспорно е явление в бизнеса с недвижими имоти и да работиш в нея 26 години, развивайки я до такива мащаби трябва да си творец. Но в случая това не е само моя заслуга, защото през всичкото това време аз вървях до сина и дъщеря ми, които задаваха темпото. А самата компания се превърна в нашето голямо семейство, благодарение на най-ценният ни капитал, най-ценният актив – хората, които работят в „Адрес”. Нашата компания не просто работи, тя създава доверие. През живота ми са минали много човешки съдби, помагал съм винаги, защото сме едно семейство. Трябва непрекъснато да се доказвам и да полагам повече усилия от колегите си, защото нося отговорност. Хората са мотивирани да знаят какво и защо го правят, и идват с удоволствие на работа. Колкото по-големи неща правим, толкова по-големи предизвикателства идват. Сега Адрес усилено работи по въвеждането на „проптех” индустрията - това е набор от технологии, които променят начин, по който хората купуват, продават и управляват имотите си с мобилно приложение. Това ще преобърне пазара.

 

 

-          Разкажете за началото на компанията и бизнеса с недвижими имоти. Защо „Адрес” успява през всички тези години да налага стандартите в този бранш?

 

 

-          Стартирахме с два офиса, във Варна и Бургас и с общо пет човека. Брандът „Адрес” се наложи в бранша защото винаги изпреварвахме тренда на пазара. Бизнесът с недвижими имоти като всеки друг не стои на едно място, той се развива и променя. Мениджмънта на компанията през всичките тези години пътува и анализира пазарите в цяла Европа и Америка, като същевременно адаптира добрия опит на големите чужди компании към нашия пазар. По този начин „Адрес” се наложи на пазара като сигурна компания, в която работят истински професионалисти. Ние постоянно организираме обучения и тийм билдинги за нашите служители, които трябва да са подготвени за високите изисквания на клиентите. Опитва ме се да се обграждаме с хора които знаят и могат повече от нас.

 

 

-          Планирате ли предварително това, което трябва да се направи във фирмата и в личен план?

 

 

-          Целият холдинг AG Capitalима планирана годишна програма в различни направления, в която се включвам и аз. Придържам се педантично към планирането на времето си в компанията и в личен план, така че да свърша всичко. Всяка сутрин идвам в 9.00 часа в офиса вече 26 години, защото трябва да бъда за пример на всички останали. Записвам си всичко това, което трябва да свърша за деня и следвам плана.

 

 

-          Как се чувствате на 80 години, поддържате отлична форма?

 

 

-          Чувствам се много добре. Разбрах, че дните и месеците минават бавно, понякога и трудно, но годините летят. На 80 години продължавам да спортувам. Обичам да карам велосипед, често ходя да плувам, особено през лятото и два пъти в седмицата тренирам във фитнес зала. За добрата си форма имам няколко неща, които спазвам през годините: пия достатъчно вода, храня се с възможно най-малки количества храна, но тя трябва да е истинска и качествена и не спирам да се движа.

 

 

-          Какво правите през свободното си време?

 

 

-          През почивните дни прекарвам времето си във вилата в Черноморец. Там обичам срещите с приятели и колеги. Сега чета книгите „Бащина къща” на Орхан Кемал и „Златният син” на канадската писателка Шилпи Сомая Гоуда. Чета книги и си правя дълги разходки. Голямата ми страст са екскурзиите в чужбина и особено тези на екзотични места, които са много различни и за които се знае много малко. Със съпругата ми сме посещавали Индия, Китай, Бразилия, Аржентина, Мексико, Египет, Тайланд, Виетнам, разбира се цяла Европа и още много други места. Планирам през следващите години да направя още няколко екскурзии до далечни дестинации.

 

 

-          Къде бихте искали да живеете?

 

 

-          Някъде на топло и близо до морето. Не зная на къде отивам от тук нататък но обещавам, че няма да скучая.

 

Фактор Бургас
Видяна: 207


« Назад към всички новиниНаши партньори