Карнобат изгражда зони с безплатен интернетКарнобат е   една от малкото общини, спечелили проект по европейската инициатива WiFi4EU.

 

Административни сгради и Градския парк са местата, където жители и гостите на града ще могат да сърфират безплатно

 

Програмата е подкрепяна от Европейската комисия и е за предоставянето на  бърз достъп до интернет в различни центрове на обществения живот.

 

Това ще даде възможност жителите и гостите на града да сърфират безпроблемно в мрежата и да останат свързани безплатно с дигиталния свят в различни точки на града. Местата за разполагане на Wi-Fi точки на територията на град Карнобат са Хотел "Карнобат", Сграда на общинска администрация, бул. "България" №12, Автогара, МБАЛ, Сграда на Дирекция "Соц. подпомагане" и Дирекция "Бюро по труда" и Градски парк с общо 11 точки за достъп, от които 8 точки за достъп на открито. 

 

През ноември 2018 г. Карнобат беше сред спечелилите този проект. Споразумението за отпускане на безвъзмездни средства е подписано от Изпълнителната агенция за иновации и мрежи. Стойността на ваучера е 15 000 евро.

 

Общината има срок от 18 месеца да избере компания за доставка на услугата, а дружеството ще изгради безплатната Wi-Fi мрежа в специално подбраните точки. Изборът на община Карнобат е един от най- големите мобилни оператори в страната да изнсталира Wi-Fi система с портал за достъп. Съгласно договора, хората ще могат да сърфират свободно през следващите три години.

 

Всички регистрирани общини ще станат част от общността на WIFI4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта. 

 

Общият брой на общините в цяла Европа, спечелили този проект е 2800.

 

 

в. Фактор, 30.08
Видяна: 76


« Назад към всички новиниНаши партньори