ГЕРБ залага на кметове с доказани качестваСлед като Изпълнителната комисия на ГЕРБ разгледа всички номинации в Бургаска област вече са ясни имената на кандидат-кметовете в различните общини.

 

Абсолютно безапелационна подкрепа за Бургас получава кметът Димитър Николов, който ще се бори за четвърти пореден мандат. През седмицата самият той заяви, че през месец ноември отново ще заеме кметския пост в общината. На първо четене победата на Николов изглежда сигурна, макар неговите опоненти да влизат със сериозен хъс в предизборната битка.  На този етап са известни кандидатурите на Живко Табаков от ПП „ДБГ”, Константин Бачийски от ПП „СЕК”, Николай Тишев от „БСП”, адв. Георги Сталев от „АБВ” и Владимир Павлов от „Възраждане”.

 

В Несебър ГЕРБ застава зад Атанас Терзиев, който за пореден път ще се пробва поне за добър резултат срещу кмета Николай Димитров.

 

 

                                        

 

 

В Поморие партията на Бойко Борисов единодушно подкрепя един от най-успешните си кметове в страната Иван Алексиев за трети мандат. Той има голяма подкрепа от хората и завърши много успешни проекти през управленския си период.

 

 

                                        

 

 

В Созопол след ерата на Панайот Рейзи ГЕРБ вдига кандидатурата, Красимира Германова, която е председателя на Общинския съвет. Битката в тази община се очертава да бъде най-оспорвана, като опоненти на Германова се явяват Тихомир Янакиев от БСП и инж. Весела Райкова-Грекова от Демократична България.

 

 

                                        

 

 

Подкрепа за трети мандат получават д-р Димитър Германов в Приморско, инж. Георги Лапчев в Царево, кметът на Средец Иван Жабов и Илиян Янчев в Малко Търново.

 

 

                                      

 

 

За трети мандат излиза и кметът на Айтос Васил Едрев, който ще води предизборна битка единствено с Пламен Чолаков от БСП, след като по информация на „Фактор” ДПС няма да издига свой кандидат за кмет.

 

Очаквано, след като преобрази общината, кметът на Камено Жельо Вардунски ще се бори за втори мандат.

 

На местния вот през октомври в ГЕРБ са твърдо решени да превземат управляваната години наред от ДПС община Сунгурларе. Там е издигната кандидатурата на д-р Георги Кенов, който отстъпи кметския стол на последния вот на Васил Панделиев от ДПС.

 

Община Руен ще бъде атакувана за втори път от Вежди Орманов. За община Карнобат за втори път е издигнат зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

 

вестник Фактор Бургас
Видяна: 196


« Назад към всички новиниНаши партньори