Завърши поредното издание на триатлон Лъвско сърцеС церемония по награждаване завърши ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“. В него се впуснаха 352 смели мъже и жени, състезаващи се в категории щафета и ултра. Събитието е първото по рода си състезание в България – участниците минават през уникални природни забележителности и 12 тракийски светилища, преплетени в приключение с общата дистанция, която изминават състезателите е от 140 км.

 

Интересът към „Лъвско сърце“ се увеличава с всяко изминало издание, припомняме, че в миналото издание  се включиха 264 души.

 

Като самостоятелни състезатели участваха  132 човека, от които 100 финишираха успешно. В щафета участваха 79 отбора, от които финиширалите са 76.

 

 

                                        

 

 

При мъжете победител е Станимир Беломъжев с време от 07:34:50 ч., което е по-кратко времето на миналогодишния победител.

 

 

                                        

 

 

Втори е Георги Вълчев с време 07:47:29ч., а третото място е за Вим Щерк от Белгия с време 07:52:28ч.

 

Победител при жените Виктория Данова 09:40:00 ч.

 

В двойната щафета победители са отбор „Велораптор тюлените“, а в тройната щафета най-бърз се оказа отбор „Слабаци“, които опровергаха името си  с време 07:05:31ч.

 

Най-младият състезател тази година беше 18 годишния Максим Христов, той също така се оказа и най-бърз сред бегачите. Разстоянието от 21 км. Христов измина за 1:27 ч.

 

Седмицата преди състезанието с подкрепата на Община Приморско, бе организиран триатлонски лагер, участниците освен тренировки организираха и почистване на плажа Света Параскева.

 

По време на награждаването кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, благодари на участниците и им пожела следващата година да се видят отново на базовия лагер преди старта.

 

Фактор Бургас
Видяна: 241


« Назад към всички новиниНаши партньори