Мотористи и тракийци заедно отбелязаха Съединението на БългарияДесетки представители на мотоклубовете в Бургас, заедно с членове на тракийско дружество „Странджа“ - Бургас, отбелязаха заедно годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 

 

На паметната дата от историята на Балканите – 6 септември, те се преклониха пред паметта на загиналите преди 134 години герои, поднасяйки цветя пред Войнишкия паметник пред сградата на Дома на народната армия в Бургас.

 

Инициативата за общо преклонение на родолюбците от мотосредите и на тракийци eна председателят на ТД „Странджа“  - Стефан Колев, който е част от ръководството на мотоклуб „Морски Кончета“ МСС.

 

 

                                        

 

 

„Съединението на България е силният пример за това, какво се случва, когато сме единни и с общи ценности, идеали и стремежи. Има победа. Съединението на Княжество България с Източна Румелия е пример за смелост и решителност. Разказва за това, че с обединение, малките имат сили да се противопоставят пред „великите“. Победата преди 134 години, платена с кръв и живот е истинска. Празнуваме я днес. Това не е просто пример от историята, това е нашата славна история. Поклон пред паметта на героите!“, написа в личната си страница във Фейсбук Стефан Колев.

 

Фактор Бургас
Видяна: 111


« Назад към всички новиниНаши партньори