МБАЛ Сърце и Мозък отбеляза Световния ден на сърцетоБолница „Сърце и Мозък“ Бургас и Български Кардиологичен Институт, съвместно с Община Бургас отбелязваха Световния ден на сърцето на площада пред Часовника. Десетки жители и гости на град Бургас имаха възможност да измерят безплатно артериалното си налягане и да се консултираха със специалистите от МБАЛ „Сърце и Мозък“, които през  целия ден в неделя преглеждаха под специално обособена за събитието шатра. На разположение на бургазлии цял ден бяха кардиолозите д-р Денис Николов, д-р Стамен Пишев и д-р Ангел Кънчев – кардиохирург.

 

Тази година, на Световния Ден на Сърцето, част от нашата мисия е да осигурим равенство за всички по отношение на здравето на Сърцето. Сърдечно-съдовите заболявания са убиец номер едно към днешна дата, но не е нужно да бъде така. Само с малки промени в начина си на живот, бихме могли да намалим риска от сърдечни болести и инфаркт също, както подобряването на качеството ни на живот би дал един добър пример на идните поколения", споделиха от екипа на МБАЛ „Сърце и Мозък”.

 

 

                                        

 

 

Специалистите от здравното заведение казаха още, че през последните години притеснително нарастват сърдечно съдовите заболявания при млади хора. Ако преди е било нормално инфаркти да се получават над 40 години, сега за съжаление има случаи и на 31-32-годишни хора, приети по спешност с инфаркти. Този процес се наблюдава в световен мащаб. Като основните причини са стресът в работна среда, нездравословна храна, употреба на алкохол, тютюнопушене и застоял начин на живот.

 

Фактор Бургас
Видяна: 243


« Назад към всички новиниНаши партньори