Аристид Каравидов: Време е да покажем, че в Несебър живеят свободомислещи хораАристид Каравидов е на 39 години, родом от град Несебър, семеен с три деца. Завършва Математическата гимназия в Бургас с много висок успех. Продължава висшето си образование в Германия и Япония. Бакалавър по „Международни Икономически Отношения“, Магистър по „Източно-азиатска Икономика“. Владее Английски, Руски, Немски и Японски език. През 2008 започва работа като експерт „Връзки с инвеститори“ в „Национална компания индустриални зони“ към Министерство на Икономиката. През 2011 става Изпълнителен директор на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“. През мандат 2011-2015 година е общински съветник от ПП „ГЕРБ“.

 

 

-          Г-н Каравидов, защо решихте да се завърнете от чужбина и да участвате в местните избори?

 

-          Аз съм от Несебър, независимо от това къде живея и работя. През годините в чужбина не съм спирал да обичам родния си град и да се вълнувам за случващото се. Предстоящите местни избори са от изключителна важност за бъдещето на общината и считам за своя най-голяма отговорност да участвам в тях. Призовавам повече млади и образовани хора да се включат в предизборната кампания. Нека стане един добър дебат на идеи. На тези избори имаме уникалната възможност да подобрим условията за живеене и правене на бизнес в родното ни място. Нека това да бъде общата ни цел.

 

-          Бил сте член на ПП ГЕРБ, какво Ви накара на тези избори да станете част от листата на Венелин Ташев и МК ССД?

 

-          Не само съм бил член на ГЕРБ, но смея да твърдя и един от най-активните. През годините ГЕРБ загуби своята автентичност на демократична партия и затова пътищата ни се разделиха. Това разбира се е мое лично мнение и не искам да обидя никого нито да ангажирам с него. От МК „Съюз на свободните демократи, СДС, ВМРО“ ми гарантират пълна свобода на действията. Залага се изцяло на преференциалния вот, което е една добра предпоставка да се получи един добър дебат. От всички участници на изборите, това е най-демократичната формация. В листата ни има както доказали се професионалисти с опит, така и млади и амбициозни хора. Ние сме носители на свободата и автентичното дясно в община Несебър, затова призовавам всички наши съграждани споделящи демократичните ни ценности да ни подкрепят на тези избори.

 

-          Говорите за дебат на идеи. На какво залагате, защо хората да Ви подкрепят?

 

-          Разчитам на това, че съм местна и разпознаваема личност. Натрупал съм солиден опи в чужбина, който мога да приложа тук. Както вече споменах важното за мен е да подобрим условията за живот и бизнес в Несебър. За целта е необходимо да насочим усилията си към изграждането на повече инфраструктура в полза на туризма. Веднага искам да дам пример със спирката на автобусите в Стария град. Още от времето на социализма тя се намира пред портите на града. Необходимо е да осъвременим част от мисленето си. Вместо това да е най-красивото място, лицето на града и общината, в момента там се намира едно обръщало на автобуси. Трябва ли да посрещаме туристите с прилична доза шум, вредни газове и рискове за здравето поради големия автобусен трафик? И въобще, входа на Несебър автобусна спирка ли е? Аз не мисля. Всички сме били в чужбина и знаем как изглеждат портите на градове с такова културно-историческо наследство. Едно решение в тази посока е да се помисли автобусната спирка да се премести на северната страна. Това не само ще отвори входа на града, ще даде възможност да се оформи една привличаща туристи паркова зона с евентуална сцена на открито за различни културни мероприятия, но и ще измести част от турист-потока към северната част, която в момента е изостава за съжаление. Относно новия Несебър, крайно време е да вземем решение искаме ли да имаме красив център с пешеходна зона и площадно пространство, имаме ли нужда от нова административна сграда и къде да бъде изградена тя, както и какво правим със северната алея. Новият град предоставя толкова много възможности за развитие на туризъм, които е редно да бъдат използвани. Ако е необходимо нека свикаме общоградско събрание, на което да обсъдим различните идеи. Ако трябва и да се скараме, но да вземем общо решение и да вървим напред. Други проекти, за които ще работя са: Възстановяване на мостика на южния плаж в новия Несебър; Рехабилитация на вътрешния път на Слънчев бряг, с велосипедни и пешеходни алеи от Разклона до Елените; Рехабилитация на вътрешния път Несебър-Равда.

 

-          Какви са очакванията Ви от предстоящата кампания?

 

-          Надявам се кампанията да бъде честна. Стига вече сме ставали известни с купуването на гласове. До такава степен сме увредени в мисленето си, че смятаме купуването на гласове за редно. Време е да покажем, че в Несебър живеят активни и свободомислещи хора, които се интересуват от бъдещото на родния си град. Пожелавам си повече хора да вземат участие на местните избори, да стане един добър дебат на идеи и най-добрите да победят.

 

Фактор Бургас
Видяна: 847


« Назад към всички новиниНаши партньори