Владимир Крумов, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ: Залагаме ежегодни инвестиции във всеки един квартал в Карнобат„Всички в квартала плащаме данъци, а няма една асфалтирана улица. Дори по основната улица вече избягваме да минаваме и с коли, тя е дупка до дупка и в дупката пак дупка". Така жителите на най-големия квартал в Карнобат „Красно село“ посрещнаха кандидата за кмет на ПП „ГЕРБ“ Владимир Крумов. 

Въпреки хладното време, срещата се проведе навън, поради липсата на каквато и да е зала в квартала.

„Нямаме клуб, в който да се събираме, няма една спортна площадка, на която да играят децата ни. Откакто ни направиха мръсния канал през 1982-ра година, нищо в квартала не е пипано от общината“, коментираха и млади, и по-възрастни жители на „Красно село“.

 

„Действително инфраструктурата е основният проблем в „Красно село“.

 

Дори главната улица, по която се излиза на обиколния път за магистралата, е в ужасно състояние. Има странични улици, които са на чакъл, не са виждали асфалт, откакто са станали улици. Градският транспорт е нередовен. Всичко това може да се оправи. Спортна площадка в двора на бившето училище и задължително пенсионерски клуб, защото сега пенсионерите седят на открито, са другите неща, които сме заложили в програмата за развитие на Карнобат, и то още в началото на мандата“, сподели бизнесменът и кандидат за общински съветник на ГЕРБ Янчо Лолов, който живее в квартала.   

„На предните избори Георги Димитров излъга хората тук, като им обеща куп неща, а не свърши нищо. Затова съм убеден, че неговото време приключи. На Карнобат му е необходим млад човек, с мерак и съзнание, и нещата ще се случат!“, добави Лолов, който вече е

 

изготвил цял списък с идеи за благоустрояването на квартал „Красно село“. 

 

„Първото нещо, което се набива на очи, когато влезеш в „Красно село“, е ръждясалата метална конструкция, останала от автобусната спирка. Няма тротоари, по които да вървят хората, а децата ритат топка по разбитите улици. Жалко е един квартал да изглежда по този начин, а не е трудно да се направят и улици, и площадка, и зона за отдих“, коментира Владимир Крумов и допълни:

„Въпросът е да обявиш процедурата за обществена поръчка по закон и да искаш да стане. А не да си набелязал конкретна фирма, която да я спечели и да чакаш три години, за да дойдат изборите и тогава да тръгнеш да асфалтираш“.

Непосредствено до квартала е и една от язвите в Карнобат.

 

„Дядо Димчовият баир е емблематично място за карнобатлии и може отново лесно да стане зона за рекреация.

 

Там е бил зоопаркът, имало е зони за отдих, хората са ходили да се разхождат и да си почиват сред природата. За съжаление, от него е останал един гол баир, превърнат в сметище“, коментира Владимир Крумов.

Преди 8 години, Крумов е участвал в инициативата на младежката структура на ГЕРБ за залесяване на баира. За съжаление, още на следващата година всички фиданки са отсечени.

„Общината тогава не се ангажира с опазването на младата гора. И докато преди 8 години имаше тук-там останало някое голямо дърво, сега няма и това. Има един-единствен бор, който са започнали да секат“, каза още кандидатът за кмет на Карнобат.

Една от първите цели, които си поставя, е да се залеси отново Дядо Димчовия баир, като се загради, за да могат дръвчетата да пораснат и да поставят началото на една нова гора в Карнобат.  
Видяна: 136


« Назад към всички новиниНаши партньори