Какъв монитор да избера според нуждите ми 

Изборът на възможно най-подходящ монитор е съществена част от сглобяването наоптимална компютърна конфигурация, която да ви служи вярно. И според целите ви.Пазарът на подобен тип хардуер претърпя изключително развитие в последнитегодини, като вече се предлагат подходящи модели за всякакъв тип изисквания.Независимо дали сте дизайнер, фотограф, страстен геймър или просто любител надобрата и качествена картина, в днешно време разполагате с достатъчно богатизбор. От вас се иска единствено да се възползвате.Нека разгледаме някои от основните видове монитори, каквито пазарът на хардуерпредлага в настоящия момент. Както сами ще се убедите, те са предазначени заразлични типове дейност и цели.

 

Монитори за дизайнери и фотографи

 

Графичните дизайнери и фотографите са професионалисти, които работят сдетайлите. Перфектният визуален проект изисква съвършенство до последнияпиксел, а в такъв случай не може да се прави компромис по отношение наизползвания хардуер.Сред някои от важните характеристики, ключови при избора на подходящ монитор задизайн или фотография, са качеството на цвета, големината на дисплея, подходящарезолюция, технология на панела. Според личните ви предпочитания, бихте моглида заложите на плосък или извит дисплей, например. В днешно време пазарътпредлага достатъчно добри модели и от двата типа. Други биха добавили, че отсъществена важност са и фактори като ергономичните настройки и наличието наразлични интерфейси за свързване.Нека да бъдем и малко по-конкретни. За професионалистите, изкарващи си хляба сдизайн или фотография, една от най-важните характеристики е видът на матрицата.От нея зависи до голяма степен качеството на цветопредаването, например.Съветваме ви да не пестите средства и да изберете монитор с възможно най-добраматрица, подходяща за работата ви. Инвестицията ще ви се изплати в бъдеще.Често можете да попаднете на препоръки към дизайнерите да използват монитори сIPS матрица, предлагащи възможно най-добро възпроизвеждане на цветовете. Асъщо така и превъзходни ъгли на виждане.

 

Монитори за гейминг

 

Дори да разполагате с възможно най-добрата компютърна конфигурация илиизползвате последна генерация конзола, вашето гейминг преживяване никога не бибило оптимално без достатъчно добър монитор. Производителите на игри в днешновреме успяват да пресъздават истински визуални шедьоври, но голяма част от тяхбиха останали скрити за вас, ако не можете да ги “възпроизведете” пред себе си воптималния им вид.Според повечето хардуерни експерти, сред най-подходящите за геймърите самониторите с TN матрица. Една от основните причини за това е, че те осигуряваткратко време за реакция, което е за предпочитане при играенето на игри.Повечето геймъри са фенове на принципа “колкото повече инчове, толкова по-добре”. И до голяма степен са прави. Съобразено с финансовите ви възможности иналичното пространство в дома ви, по-големият като размери монитор може даподобри цялостното ви гейминг преживяване. В никакъв случай не праветекомпромиси и по отношение на резолюцията, тъй като в момента пазарът предлаганякои страхотни възможности в това отношение.

 

Монитори за дома и офиса

 

Стигаме и до хората, които не са дизайнери или геймъри, но които просто сенуждаят от качествен монитор за изпълнение на ежедневните си ангажименти предкомпютъра. Тук дори не говорим за това да се “поглезите” с качествен монитор вофиса, а говорим за нещо много по-важно - вашето здраве. За съжаление, все още вмного офиси или учреждения се използва твърде стар хардуер, който води додискомфорт у работещия, до проблеми с очите или главоболие.Ако дневно прекарвате една голяма част от своя ден пред монитора, начинът, покойто се чувствате в края на деня до голяма степен ще зависи от него. Дори най- елементарно нещо като трептенето на монитора може да доведе до сериозен дискомфорт или болежки. Има и друг аспект, който вероятно бихте искали да вземете под внимание. Наличието на твърде остаряла техника във вашия офис със сигурност не би направило добро впечатление на евентуални бизнес партньори. Трудно бихте създали възможно най-добро впечатление, ако служителите ви или вие самите ползвате хардуер, който не отговаря на високите ви амбиции, нали? Това са някои от основните видове монитори, които пазарът на хардуер предлага в настоящия момент. Разликите в различните характеристики и специфики са много, поради което е важно да знаете за какво точно искате да използвате своя монитор. Всеки един модел е създаден с конкретна цел по отношение на неговата експлоатация, съобразено с нуждите на неговия собственик.

 

Фактор Бургас 21.02.2020
Видяна: 147


« Назад към всички новиниНаши партньори