Общински съветник от Айтос на протест в столицатаОбщинският съветник от ВОЛЯ – БДЦ в Айтос Георги Янев подкрепи протестиращите срещу Наредба Н-18 в София. В сряда, независимо от това, че въвеждането на спорната наредба бе отложено с 6 месеца хиляди протестиращи от цялата страна блокираха столицата. Автобуси с представители на малкия и среден бизнес, ресторантьори и хотелиери имаше от Бургас, Созопол, Поморие и Несебър.

 

С емоционален пост в социалните мрежи Янев, който развива хотелиерски бизнес, сподели какво го е провокирало да се включи в народното недоволство. Споделяме поста му без редакторска намеса.

 

„Подкрепих протестите на моите колеги от ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и на всички останали, които се събраха в столицата, за да изразят несъгласието си с Наредба Н-18. Приятели ме попитаха защо и аз съм сред протестиращите. Ще ви го обясня с думи прости. Ако трябва да избирам между протести и работата, избирам работата, защото обичам това, което правя. С моето семейство и с моите колеги, които приемам като част от семейството си, сме вложили сърцето и душатаси в нашия семеен хотел и ресторант. В интерес на истината всички ние искаме просто да бъдем оставени да работим, да си плащаме данъците, да създаваме работни места и да живеем спокойно в България.
Не знам обаче какво искат авторите на такива наредби. Поне на мен ми изглежда, че те не искат ние да работим, не искат да създаваме работни места и не искат да живеем в България.
Затова протестирах и ще протестирам. За да разберат, че нас ни има и не сме съгласни да ни унищожават в собствената ни родина, която обичаме.” – Георги Янев.
Видяна: 812

« Назад към всички новиниНаши партньори