Владимир Крумов: ГЕРБ не е в коалиция в ОбС-Карнобат, два месеца само слушаме манипулативни обвиненияОбластният лидер на ГЕРБ пита кмета и администрацията защо липсва детайлна информация за предложението за такса „смет“ и предстоящото обсъждане на Бюджет 2020

 

“Ако Георги Димитров и Стефан Кенов желаят да си прехвърлят бъдещето на Карнобат като топка на тенис мач, нека го правят. Но от ГЕРБ не сме част от този сценарий на двамата посочени по-горе, защото най-важно е жителите на общината да имат по-добър, сигурен и спокоен живот. Това са били целите ни винаги досега, а не просто обещания по време на предизборна кампания“. Това заяви общинският председател на ГЕРБ-Карнобат Владимир Крумов, който използва правото си на отговор във връзка с публикация „Стефан Кенов: БСП и ГЕРБ в Карнобат танцуват в страстна прегръдка“ във вестник „Фактор“ от 24-30. 01.2020 г.

 

По думите на Крумов общинските съветници от ГЕРБ са били поканени да излъчат кандидат за председател на Общински съвет-Карнобат непосредствено след кметските избори през октомври 2019 г. „След като през цялата кампания независимият кандидат г-н Димитров ясно и отчетливо заявяваше, че е еднакво отдалечен от всички партии, непосредствено след победата си след изборите потърси подкрепа от другите партийни централи. Ние от ГЕРБ на местни ниво взехме решение да бъдем конструктивна опозиция. Т.е. отказваме да влезем в управлението на общината под каквато й да е форма, доказателство за това е, че вече нямаме и зам.-кмет (в предния мандат имаше такъв от квотата на ГЕРБ). Отказахме председателско място в ОбС-Карнобат, отказахме и всякакви ръководни позиции в администрацията“, поясни Крумов.

 

Той припомня, че през декември и януари се създаваха сред обществеността в Карнобат тенденциозно внушения, че съветниците от ГЕРБ са в коалиция с БСП и работят срещу гражданите на Карнобат. „Припомням през 2018 г., 2017 г., 2016 г. около Коледните и Новогодишни празници, тъй като имаше заповед за почивните дни от кмета, не се извършва сметопочистване и извозване в този интервал. Същото се отнасяше и за Великденските празници, когато се събират повече почивни дни. Логични, хората посещават своите близки и се генерира повече битов отпадък. Респективно видяхме как служителите към общинското звено за почистване в Карнобат си свършиха перфектно работата след почивката. Винаги е било така. И днес както виждаме, община Карнобат не е изпаднала в колапс. Това няма да се случи и за в бъдеще, както твърди Стефан Кенов. Защото истината е, че общинската администрация в лицето на нейния кмет, ако седнат и обяснят на съветниците стъпка по стъпка всяка стотинка как и къде се разходва, те с радост биха подкрепили дадено предложение“.

 

Общинският председател на ГЕРБ-Карнобат допълни, че по темата с увеличаване на такса смет на съветниците не е била представена информация в детайли.

 

„По време на предизборната кампания през 2019 г. всички кандидат-кметове включително г-н Димитрова обещаха да не се вдигат местните данъци и такси. Месец обаче след изборите се появява докладна за вдигане на данъците. За предстоящата сесия, на която ще се обсъжда бюджетът на общината за тази година, призовавам г-н Димитров и администрацията да подготвят за всеки един разход до стотинка таблица и да бъде предоставена на съветниците, за да се запознаят с нея. За това къде и как ще се разходва общинският ресурс – това заслужават и гражданите на община Карнобат. Нека видят къде се разходват и за какво техните пари, а не да се подвеждат с някакви подхвърлени цифри и безпочвени твърдения в пространството“.

 

„Бих задал въпросът в духа на изказването на г-н Кенов преди седмица във вашата медия дали няма любовен триъгълник между ДПС – БДЦ и АБВ? Нека да покажат техен коалиционен документ, с което ясно дефинират тяхната коалиция в Общински съвет-Карнобат. И да затвърдят сред нашите съграждани за тяхната „страстна връзка“ в местния парламент“, посочва още Крумов.

 

„Подчертавам и категорично заявявам: ГЕРБ-Карнобат не е в коалиция с никоя представена партия или коалиция в местния парламент и няма да бъде. И призовавам да спрат с поетичните си писания определени хора. За нас са важни жителите, поели сме ангажименти към тях и работим целеустремено за изпълнението им, както се вижда“.
Видяна: 1806


« Назад към всички новиниНаши партньори