Бургаските депутати Севим Али и Галя Желязкова взеха участие в престижен семинарНародните представители от Севим Али от ДПС и Галя Желязкова от ГЕРБ участваха в семинар за млади парламентаристи на тема „Политическото включване на бъдещите лидери в региона на ОССЕ”. Форумът, организиран от Комисията по сигурност и сътрудничество в Европа (Хелзинкската комисия на САЩ) и със сътрудничеството на Парламентарната Асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), се проведе на 3 и 4 февруари във Вашингтон.

 

„Двудневната дискусия с обучителен характер беше изключително интересна, имахме възможност да обменим идеи и политически опит в световен мащаб. „Перспективата 20-30: ангажиране на младите хора за по-сигурно бъдеще”, „Устойчиво бъдеще: осигуряване на работни места, иновации и опазване на околната среда”, „Да опазим бъдещето си: демократични процеси, права на човека и политическо включване” бяха сред темите на семинара“, коментира Желязкова.

 

Основни говорители по тях бяха представители на американския Конгрес, президентът на ПА на ОССЕ Георге Церетели, генералният секретар на ПА ОССЕ Роберто Монтела, експерти. Българската делегация беше водена от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПА на ОССЕ Десислава Атанасова от ПГ на ПП ГЕРБ.

 

Фактор Бургас 06.02.20
Видяна: 136


« Назад към всички новиниНаши партньори