Емигранти инвестират в имоти до моретоСъществен дял от българите, които купуват имоти край морето, живеят в чужбина. Те купуват недвижим имот като най-сигурния вариант за инвестиране на спестените средства от работа зад граница.

 

Край морето във фокуса на вниманието на българските купувачи са вилите в затворени комплекси, сочат данни на компания за недвижими имоти. Близо 60% от покупките на подобни имоти са осъществени от наши сънародници, а запитванията са се увеличили в пъти. Купувачите са предимно семейства с деца, които разполагат с високи доходи, поддържат висок стандарт на живот и искат да го пренесат в морския си дом.

 

"За поредна година виждаме как българите затвърждават позициите си на ваканционния пазар у нас, като плавно увеличават дела си спрямо другите купувачи. Тяхната увереност се подсилва от благоприятната икономическа обстановка и стабилното развитие на пазара на морски имоти през последните години. Сантименталните чувства, които изпитват към българското Черноморие и определени места като Созопол, поддържат интереса им към родните курорти въпреки високата конкуренция в международен план", коментират брокери.

 

Фактор 11.02.20
Видяна: 128


« Назад към всички новиниНаши партньори