Мога, когато знамФирма Гранд Логистикс ЕООД е компания, която е специализирана в областта на спедицията и логистиката. Предлага пълна гама спедиторски и логистични услуги. Срещаме се с управителя на фирмата – госпожа Надя Александрова – усмихната и неуморима млада дама, посветила професионалния си път на спедицията.

 

 - Предизвикателство ли е спедицията и как една дама се справя с един толкова динамичен бизнес?

 - Всеки ден си има своите предизвикателства. Започвам новия ден с невероятното усещане, че ще бъде по-динамичен и по-добър, прибирам се вкъщи изморена, но изключително доволна, че и този ден съм се справила чудесно – въпреки трудностите, напрежението и стреса. Всеки край е ново начало. Обичам това, което правя, знам какво правя и го правя добре. Спедиторите сме крайъгълният камък в процеса на масовото движение на стоки, а намирането на добра спедиторска компания може да бъде, като намирането на игла в купа сено, защото всяка доставка е като уравнение с много променливи. Ние, спедиторите сме отговорни за намирането на точното му решение, спестявайки време и средства на клиента, балансирайки в изключително деликатни ситуации.

 

 - Г-жо Александрова, на пазара има много спедитори, конкуренцията във вашия бранш е голяма, как успявате да задържите своите клиенти?

 - С много труд и постоянство успяхме да постигнем това, което сме днес. Ние сме компания с добър кредитен фон и можем да гарантираме на нашите клиенти надеждни превозвачи, транспортно време, точност и коректност.  Предлагаме оптимални транспортни схеми, съобразени с товарите и индивидуалните изисквания на всеки клиент.  Сигурна съм, че днес сме на пазара, не защото предлагаме услуга на най-ниска цена, а на реална - гарантираща качество на услугата. Актуални сме спрямо постоянно променящите се правила, касаещи превоза на товари и адекватни в конкурентната и динамична среда. Прецизни сме в изпълнението на поетите ангажименти и предлагаме пълен пакет допълнителни услуги-оформяне на документи, митническо представителство, складиране, пакетиране. Откритата ни фирмена политика е нашата сила и гаранция за свършената ни работа, а доволните ни клиенти ни превръщат предпочитан спедитор.

 

 - Какво трябва да знае всеки от нас при избора на спедиторска фирма?

 - Работата със спедиторска компания пести време, пари и усилия в обработка на документи, но потребителите трябва да знаят каква точно услуга им се предлага, как ще бъде реализирана, защо е на тази цена и какво в действителност влиза в оферираното. Най-ниската цена не е най-добрата цена. Винаги има риск.

 

 - Работите с много хора, случва ли се клиенти да имат възражения към предлаганото от Вас и какви най-често са те?

 - Разбира се, както казахте работим с много хора, но нашата ангажираност към всеки един клиент ни помага по-лесно да преодоляваме неизбежните в работния процес проблеми. Най-често до възражение се стига при забави, щети и липси. Всичко може да се случи – ето защо, винаги препоръчваме сключване на карго застраховка.

 

 - Имате ли трудности при набиране на професионални кадри? 

 - Да, срещаме трудности в намирането добре подготвени кадри. Подходът и комуникацията с клиентите е нещо много индивидуално и деликатно. Да умееш да обясняваш, да предлагаш, да продаваш, да организираш и изобщо да общуваш с различни хора е умение, което дори и да притежаваш, трябва да развиваш непрекъснато, защо всеки ден и всеки клиент е различен. Спедиторът трябва да е образован и информиран човек, да бъде търпелив, честен и съпричастен към клиента, за да усети нуждата му и да предложи точния вариант, а не просто транспорт от точка А до точка Б.

Има ли сме случаи – умни, млади хора привлечени от идеята за много добро възнаграждение да започнат работа и много скоро да напуснат. Вярно е, че спедицията и логистиката са отлично платени професии, но са необходими месеци наред усърдна работа, за да навлезеш в този необятен бранш и години, за да се наречеш спедитор. Необходима е голяма амбиция, силна воля, устрем и желание за учене - мога, когато знам - знам, защото незнанието убива. Един спедитор трябва да провокира и да надскача собствените си възможности непрекъснато, да е истински виртуоз, за да му се случват нещата. В спедицията оцеляват най-мотивираните. За съжаление това не се разбира съвсем правилно и може би е и причината поради, която се получава неудовлетворението, както към нас, така и към самата професия.

 

 - Предстои началото на Вашата кампания „ПОСОКА“ - какво е „ПОСОКА“?

 - „ПОСОКА“ е истинска инвестиция в бъдещето. От месец март, с подкрепа на РУО-Бургас, Бургаски Свободен Университет, стартираме „ПОСОКА“. Това е информационна кампания на „Гранд Логистикс“ ЕООД, насочена към ученици от 11-12 клас от град Бургас и областта, целяща да запознае завършващите с професията СПЕДИТОР, перспективи и възможности за реализация с нея. Ние имаме нужда от млади и амбициозни хора, с желание за реализация, но с информиран избор. С подкрепата на БСУ ще проведем безплатен встъпителен курс „Въведение в спедицията“. На завършилите успешно курса ще им бъде предложено работно място в нашата компания.  Имаме желание и възможност да предоставим и финансово обезпечение на най-добрите наши бъдещи служители, които желаят да продължат своето образование със специалност „ТРАНСПОРТНИ СИСТЕМИ И ЛОГИСТИКА“ в БСУ.  Знаем колко важна е посоката и вярваме, че това е правилната. Надявам се колегите от нашия сектор -  транспорт, спедиция и логистика в Бургас, също да се включат в кампанията – така на повече деца ще се даде възможност да започнат своята реализация от рано. 

 

 - Постигнатото до момента със сигурност Ви носи професионално удовлетворение, ще споделите ли още нещо, което предстои?

 - Стремим се да правим бизнес, ориентиран изцяло в помощ на клиента - консултираме, продаваме, доставяме. Знаем, че всеки има различни предпочитания и финансови възможности. Ето защо ние предлагаме услуги, които отговарят в най – голяма степен на търсения от клиента резултат. От януари вече предлагаме и превози на товари с железопътен транспорт в България,  от България до Русия и обратно, Украйна, Турция и цяла Европа. Имаме и нови партньори -  китайска компания и, дай боже скоро, нашите клиенти ще могат да се възползват от услугата - сухопътен ЖП транспорт от Китай, с доставка до България.

 

Фактор Бургас 27.02.20
Видяна: 264


« Назад към всички новиниНаши партньори