Растителните стволови клетки са новият „еликсир на младостта”Комбинация от уникалните козметични продукти е напълно достатъчна, за да остаряваме бавно, неусетно почти


 

Растителните стволови клетки са новият „еликсир на младостта” и все повече козметични компании разработват продукти с такива съставки в борбата с бръчките и остаряването на кожата. Сега медицинската наука е на път да даде отговор на въпроса дали действието им е предимно предпазващо или притежават достатъчно мощен потенциал за засилване на регенеративните способности на кожата. Ако това се окаже вярно както доказват последните научни открития тези козметични продукти ще могат   оправдано да се употребяват и при сериозни дерматологични проблеми.

 

Стволовите клетки в човешката кожа имат изключително важна функция. Смята се, че в зависимост от стимулите те биха могли да се диференцират в клетки на кожата, космите или мастните жлези, т.е от тяхното състояние зависи здравето на кожата. В следствие от възрастта, както и от вредните влияния на средата, като например УВ лъчите от слънцето или солариумите и не на последно място цигарения дим, стволовите клетки в нашата кожа се увреждат и броят им намалява. В следствие на този процес намаляват регенеративните възможности на кожата. Като резултат се появяват и всички симптоми на стареещата кожа – петна, капиляри, бръчки, предракови и ракови образувания.

Дерматолозите отдавна знаят, че предпазването винаги е по-лесно, по-ефективно и по-евтино от терапията на вече появилия се проблем.  Затова адекватните грижи за кожата ни трябва да започнат още докато сме млади, докато регенеративните възможности на кожата са запазени.

Добре е да се знае, че менопаузата влияе много на вида на кожата, тъй като тя има „рецептори” за женските полови хормони. С  намаляването им тя се отпуска в резултат на определени клетъчни промени - изтъняване на епидермиса, загуба на колаген и еластичност.

 

Разбира се, възрастта на лицето личи и по други признаци. Например мастната тъкан се преразпределя – тя намалява в областта на слепоочията, около очите, на челото, на бузите и това е една от причините за промяната на овала на лицето и за задълбочаване на бръчките от носа към бузите и към устата и от ъглите на устата към брадичката, обяснява още дерматолози.

 

Съвременната жена обаче има модерен арсенал от оръжия срещу стареенето, който учените стесняват до една комбинация от козметични продукти със стволови клетки, които доказано го спират. 

 

Тайната на много от родните звезди се крие точно в тази комбинация,разработена в сериязамъже и жени. Учените ги наричат „умните клетки”, тъй като са естествената регенеративна система на организма. Самата кожа ги има, но както споменахме с годините количеството им намалява и бръчките атакуват. Когато хората чуят "стволови клетки", те обикновено си представят трансплантация и лечение на сериозни заболявания. За да внесем яснота - използването на растителни стволови клетки в козметиката е напълно безопасно. Има данни, които потвърждават само техните положителни ефекти върху кожата. Всъщност, хората приемат растителни стволови клетки всеки ден, консумирайки плодове и зеленчуци. Въпреки това, преките ползи за кожата са ограничени, защото чрез храната полезните съставки не могат да достигнат до дермата.За разлика от трансплантацията и лечението на животозастрашаващи болести, при които се използват ембрионални стволови клетки, козметичните продукти, и по-специално продуктите BLACK SEA STARS за жени и мъже, съдържат само растителни стволови клетки. Растителните стволови клетки са естествен заместител, който активира епидермалните стволови клетки в човешката кожа и удължава живота им. Освен това, те защитават епителните стволови клетки от увреждане, причинено от въздействието на околната среда.
Продуктите BLACK SEA STARS за жени и мъже с  растителни стволови клетки се приемат много добре поради мощния ефект в борбата срещу стареенето на кожата.

 

Тези козметични продукти санай-новото откритие на световната наука в борбата със стареенето на кожата. Ще ги намерите във фирмените магазини на BLACK SEA STARS на напълно достъпни цени. www.lugaikal.com

 

гр. Бургас, ул. Богориди №16 и ул. Поп Георги №5, моб. 0888 606 808.

 

вестник Фактор Бургас 05.03.20
Видяна: 224


« Назад към всички новиниНаши партньори