В Карнобат се въвеждат изключително строги ограниченияДостъпът до паркове, детски и спортни площадки в община Карнобат е напълно забранен. Това е едно от решенията,които савзети по време на заседание на Кризисния щаб, след като стана ясно, че жена на 39 години от гр. Карнобат е с положителна проба за коронавирус.

 

Кметът на община Карнобат Георги Димитров гарантира, че нарушителите ще бъдат санкционирани.Той се позова на заповед на здравния министър, която гласи: „Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места“

 

На заседание еизяснено, че всички лица, които са били в контакт с жената, дала положителна проба за коронавирус, са установени и са поставени под карантина.

 

Предстои да се преустанови  събирането на местни данъци и такси, както и заявяването на административни услуги на гишета в Центъра за административно обслужване на гражданите. Само при неотложност и спешност ще се предоставят отделни услуги. Прекратява се събирането на таксите за услугата Домашен социален патронаж.  Затваря се Общинскиятхотел.

 

Кметът препоръча собствениците на хотели да преустановят настаняването на външни лица. Препоръки са разписани и към големите предприятия в града, които са представили своя програма за превантивни мерки в община Карнобат.

 

Стриктно ще се следи за лица, които се завръщат в община Карнобат от чужбина.

 

Пристигащите от  Италия, Китай, Индия, Иран, Шри Ланка, Непал, Бангладеш, Южна Корея, Великобритания, Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария ще остават по домовете си в карантина за 14 дни.

 

Съдействие се очаква и от гражданите, които да подават сигнали до общината в случай, че техен близък или съсед се завърне от чужда страна.

 

За изпълнението на мерките ще следят стриктно от Полицията и звено „Обществен ред“.

 

Фактор Бургас 19.03.20


 
Видяна: 137


« Назад към всички новиниНаши партньори