Няма да се разхождат кучета в Градския парк на КарнобатВ  Гробищния парк в Карнобат ще се влиза при строг пропускателен режим. На тази територия ще се допускат максимум до 10 – 15 души. Останалите ще изчакват ред извън парка. Те ще трябва да спазват стриктна дистанция, да са с предпазни маски, желателно е ползването на дезинфектанти и ръкавици. Ще се влиза само през малкия централен вход.  Изключения ще се правят само при помен и погребения.

 

Остава в сила забраната за кучета в Градския парк, това е последното решение на Кризисния щаб. Собствениците им ще  имат право да извеждат любимците си на разходка сутрин до 9:30 часа и вечер след 18:30. Съгласно наредбата е забранено те да бъдат разхождани в Градския парк. Освен предпазните средства, задължително е носенето на  паспорта на кучето, който се представя при проверка. При разходка на любимците, да се използва повод.

 

При спазване на строги правила и засилен контрол ще става разходката и в Градски парк. В сила остава забраната за ползване на детски площадки и съоръжения за спорт на територията на цялата община, както на пясъчниците. В Градски парк, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа, могат да се разхождат деца до 12 години, съпровождани от до двама родители. Частни охранители ще съдействат на община Карнобат за контрол по спазване правилата за ползване на парка. Забранено е сядането на пейки, в тревата и правенето на пикник. Не се допуска и игра на деца в група и с общи играчки, както и употребата на алкохол на територията на парка. При посещение на парка е задължително носенето на предпазни маски и спазването на  дистанция 2,5 м от други семейства. Влизането в парка трябва да става само от отворените входове. Общината ще обозначи маршрути за разходка, чрез поставянето на табели.

 

Бягане, тичане, крос или джогинг на открито в Градския парк са позволени, при спазване на всички правила на социална дистанция от 2, 5 метра. Задължително изискване е ползването на предпазни средства.

 

Карнобат беше единственият град, който беше обезпаразитен по въздух. Летатлените часове на хеликоптера бяха платени от земеделските производители в региона. Както знаете първият случай на корона вирус в областта беше регистриран в Карнобат. Жената вече е с отрицателни проби за COVID- 19 и изписана от Инфекциозното отделение.

 

Фактор Бургас
Видяна: 42


« Назад към всички новиниНаши партньори