Само един случай на корона вирус има в община СунгурлареСлучаят е от село Манолич на мъж, който се е завърнал от Англия. Това е единственият болен и на този етап няма други заразени с COVID- 19 в община Сунгурларе.Още от  началото на извънредното положение Общината заедно с доброволци започна масово раздаване на маски и ръкавици. Предпазните средства са предоставени на търговките обекти, на места, където има струпване на хора. Там има и поставени дезинфектанти. Предпазните средства са напълно безплатни за всеки жител на общината.

 

„Пръскаме редовно улици, паркове, градинки, сгради и инситуции, където има струпване на повече хора като Данъчната служба, общинската служба по земеделие, информационния бизнес център, банки. Всички населени места на територията на общината са обхванати. Пред сградата на общината има и стационар за дезинфекция. Шлемове и предпазни облекла сме раздали безплатно на личните лекари, на служителите от Домашния социален патронаж, на полицията. Следим строго за спазването на мерките.”-  каза за „Фактор” заместник- кмета на община Сунгурларе Тодорка Павлева.

 

В дезинфекцията и за спазване на реда и мерките в общината активно се включват и доброволци.

 

„Опасност от разпространение на заразата няма. Хората, които се завърнаха от чужнина, бяха много дисциплинирани. Спазваха коректно 14 дневния карантинен период. Някои дори вече се заърнаха отново по работните си места зад граница. Нямаме нарушения и неспазване на мерките. Нашите добвроволци помагат и с това- да бъдат на пропускателните пунктове.”- каза кметът на Сунгурларе Георги Кенов.

 

Преди седмици, общината направи и благотворителен жест към МБАЛ- Карнобат, като дари 5 хиляди лева.  В болницата  се обособиха специализирани отделения за настаняване на пациенти от Сунгурларе и Карнобат със съмнение за COVID-19. „В извънредната ситуация ние трябва да се справим заедно! Всяка помощ и подкрепа е добре дошла. Само с общи усилия и конкретни мерки ще запазим здравето на всички сунгурларци. И съм убеден, че заедно ще се справим.“, казва кметът на община Сунгурларе  Георги Кенов.

 

Фактор Бургас
 
Видяна: 63


« Назад към всички новиниНаши партньори