Превозвачи излязоха на протест в БургасНад 40 автобуса надуваха клаксони по централните пътни артерии в Бургас. Местните фирми подкрепят националния протест, който е под на надслов „Спасете туристическия превоз“.

 

 

Превозвачите искат безлихвено отсрочване на задължения към бюджета, дължими след 13.03.2020г. за период от шест месеца, както и целева безвъзмездна финансова помощ в размер на минимум 30 хиляди лева за транспортни предприятия с преобладаваща дейност автобусен транспорт.

Сред исканията им, които са продиктувани от безпрецедентната криза и ограниченията са отпускането на целеви безлихвени заеми в размер до 100 хиляди лева за транспортни предприятия с дейност автобусен транспорт, както и целево нисколихвено (до 2%) финансиране за оборотни средства до 300 хиляди лева без обезпечение и при облекчени условия за транспортни предприятия с преобладаваща дейност автобусен транспорт.  Те настояват за ясни правила относно хигиенните изисквания за възстановяване да дейността, тясно съгласувани с бранша.   

 

 

Към протеста на превозвачите се присъединяват и екскурзоводите, които до момента освен кредити нямат предложена друга мярка за помощ от държавата.
Видяна: 37


« Назад към всички новиниНаши партньори