В социалната изолация карнобатлия направи малко бижу за своите съседиСъс собствени средства  Ангел Попниколов от Карнобат прави беседка пред блока, в който живее. Идеята му хрумва още преди година, но времето да я измайстори, не му достигало. В извънредното положение, той все пак реализира проекта си. Беседката се намира на улица „Алекси Нейчев” 14. Около нея вече са засети цветя, храсти, дръвчета. Така пустото и занемарено от съседите му пространство , той превръща в истинско бижу. 

 

„Исках да направя място, в което ще можем да се събираме пред блока, да общуваме, децата да играят, моите съседи да си почиват на въздух. Дори смятам, че пред всеки блок е добре да има такава цветна градинка с място за отдих.”- казва Ангел Попниколов. И добавя, че за реализирането на беседката са му помогнали негови приятели. Трудът и вложените средства са, както и осъществения проект, са подарък за съседите му.Ангел дори се е амбицирал да оправи нивелацията на градинката, замислил е да изгради висок бордюр, отделно е направил стълби.„Правя го за всички, за да ни е красиво, уютно и спокойно”- казва още Ангел Попниколов.

 

Беседката се намира в непосредствена близост до един от десетките санирани блокове в Карнобат. Идеята на Ангел е била да се получи още по- свеж облик  около санираните жилищни сгради.

 

 

                                     

 

 

Наскоро приключи санирането на още три блока в града. А Карнобат е отличник в областта по брой реновирани сради. Миналата година Карнобат се пребори в конкуренция с още 27 общини, за финансиране по втората процедура за „Енергийна ефективност в периферните райони-2” по Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на проекта е 1 172 785, 51 лева.

 

                                     

 

Почти пред всеки саниран блок, жителите са облагородили пространството, за да направят града още по- привлекатлно място за живеене.

 

Фактор Бургас
Видяна: 47


« Назад към всички новиниНаши партньори