Британските медии: Слънчев бряг е №1На Острова курортът е обявен за най-добра дестинация през миналата година

 

Набляга се на това, че Слънчев бряг предлага голям избор от семейни хотели, плажовете са чисти, нощния живот и ресторантите нямат аналог и всичко се предлага на много добри цени

 

Британските медии следят внимателно как се отразява пандемията от COVID-19на любимите им дестинации за почивка през лятото. Във фокуса на журналистите е най-големият курорт на нашето Черноморие Слънчев бряг. На острова правят всеки ден съпоставка колко е броят на заразените, починали и здрави хора на различни дестинации за почивка. Към едни от най-посещаваните места като курортът Марбея в Испания, Южна Италия и Турция се подхожда много внимателно като препоръките за Южната ни съседка са да бъде посещавана най-рано през август.

 

 

     

 

 

С огромно удовлетворение на британците посрещат разхлабването на мерките в България. Според мнозина страната ни се е справила много добре с пандемията от COVID-19, малцина са болните по Черноморието и на практика Слънчев бряг е курорт без вируси. Първите организирани полети се очаква да бъдат в края на юни и началото на юли. Младежите от Острова са готови да дойдат и по-рано с друг организиран транспорт при условие, че станат ясни правилата за пребиваване в страната. Това става ясно, след като е цитиран министърът на финансите Владислав Горанов, който обяви, че страната преминава към действия, свързани с постепенното възстановяване на социалния и икономически живот, с акцент върху мерките, които ще останат в сила.

 

Таблоидът „Сън“ пише, че Слънчев бряг ще приема туристи от 1-ви юли, а британските туристи ще получат безплатни шезлонги, чадъри и масички това лято. Това означава, че плажуващите ще спестят само от това 140 паунда за едноседмична почивка. Вестникът подчертава, че страната ни е успяла да задържи нивата на болни от коронавирус много ниски в сравнение с тези в Западна Европа, а смъртните случаи са много малко.

 

Вестник „Мирър“ напомня, че България е чудесна бюджетна дестинация за почивка, а Слънчев бряг се е превърнал в твърд фаворит с британците, които търсят незабравима лятна почивка.Набляга се на това, че курортът предлага голям избор от семейни хотели, плажовете са чисти, нощния живот и ресторантите нямат аналог и всичко се предлага на много дабри цени. Слънчев бряг е обявен за най-добрата лятна дестинация за британците през 2019 година.

 

 

     

 

 

Освен златните пясъчни плажове, оживените барове и дискотеки, внимание заслужава и Несебър, който е включен в списъка на ЮНЕСКО и се намира в непосредствена близост.

 

вестник Фактор Бургас 21.05.20
Видяна: 1096


« Назад към всички новиниНаши партньори