Д-р Альоша Александров: Има модерни методи на лечение, които помагат при детски параличПоради големия интерес и наплив от хора видният ортопед отново ще приема пациенти в Бургас

 

Екипът на д-р Александров е върнал към пълноценен начин на живот стотици хора с вродени деформации, артрозни заболявания, ревматоидни проблеми и тежки спортни травми

 

 

Д-р Альоша Александров е роден в България. Завършва Медицински факултет във Варна през 1986 година. Продължава образованието си в Турция където специализира в Учебно – изследователска болница „Д-р Лютфи“ в Истанбул. Придобива специалност „Ортопедия и травматология“. Д-р Александров е един от уважаваните специалисти в Турция в областта на детската ортопедия, артропластика и ендопротезиране. Той е един от най-добрите лекари в областта на артроскопската хирургия, удължаване на кости, корекция на деформирани крайници, лечение на всички видове фрактури на кости и псевдоартрозни състояния. През неговите ръце преминават всички футболисти от големите турски грандове. Той следи за здравето и на други водещи спортисти в страната.

 

В медицинската си практика работи в държавна болница „Карс“, болница „Чорлу“, верига медицински заведения „Реяп“. Към момента е част от екипа на „Чорлу Ватан Хоспитал“.

 

Д-р Александров приема пациенти и в Бургас. Той е един от партньорите в Медицински център „Ashkan Life“, който се намира в Бургас, бул. „Даме Груев“ 2 /Очна болница Хубанов до МОЛ Галерия/. Д-р Александров ще приема пациенти на 19, 20, 21 и 22 август /сряда, четвъртък, петък и събота/ след предварително записване на тел. 0888 838 098.

 

„Ashkan Life“ е специализирана компания за здравен туризъм, която предлага диагностика и лечение при хирургични проблеми, ортопедия и травматология, очни заболявания, онкологични заболявания, лечение със стволови клетки, естетична хирургия, пластика на лице, присаждане на коса и други.

 

 

    

 

 

  • Д-р Александров, какво Ви провокира да се върнете в България, за да лекувате пациенти тук?

 

  • След дълги години на работа в чужбина реших да стана част от един амбициозен проект като Ashkan Life. През последните години все повече хора в България търсят адекватна медицинска помощ зад граница. Това е причина компанията Ashkan Lifeда се специализира в предлагането на здравен туризъм. Аз извършвам първични прегледи в Бургас, мога да предпиша лечение или физиотерапия. При нужда от оперативна намеса обаче организираме трансфер до специализирано медицинско заведение, най-често в Турция, където моят екип от специалисти извършва необходимата интервенция.

 

 

  • Хора с какви оплаквания идват най-често при Вас?

 

 

  • През моя кабинет в Турция са преминали редица футболисти от големите турски грандове, спортисти от различни бойни спортове, професионални атлети и дори параолимпийци. Това може би е причината при мен да идват най-често хора с оплаквания от спортни травми и наранявания. Но има и много, които идват с артрозни заболявания, с ревматоидни  или постоперативни оплаквания.

 

 

  • Имате ли пациенти, които идват с оплаквания от неправилно срастване на крайници?

 

 

  • Да, имам много такива случаи. Пациентите с такава диагноза трябва да знаят, че навременното лечение и при нужда оперативна намеса намалят до минимум опасността от инвалидност. В моята практика има много случаи на пациенти с вродени деформации на стъпалото или на тазобедрени стави, които след навременно лечение водят пълноценен начин на живот.

 

 

  • Приемате ли деца във вашия кабинет в Бургас?

 

 

  • Да, имам и много малки пациенти. При деца често срещани са заболявания на раменна или колянна става. При тях, както и при детски паралич например прилагаме различни методи на лечение, които дават много добри резултати.

 

 

  • Пациентите, които искат да се консултират с Вас, трябва ли да носят някакви документи и изследвания?

 

 

  • Всички пациенти, които идват е хубаво да носят всички налични изследвания, диагнози, заключения и епикризи, които имат до сега. Ако нямат такива не е проблем, защото може да им направим такива. Имаме възможност да направим 3D скенер, както и ренген на цял ръст. Но с всеки пациент се подхожда индивидуално в зависимост от оплакванията, които има.

 

вестник Фактор Бургас 12.08.20
Видяна: 689


« Назад към всички новиниНаши партньори