Момчетата на ОФК „Карнобат“ очакват подкрепа в събота срещу „Родопа“Георги Калоянов: Отборът ни е добър, добрите резултати тепърва предстоят

 

ОФК „Карнобат“ изтърва победата над „Левски“ /Карлово/ в Дебютната шампионатна среща от сезон 2020/21 в Югоизточна Трета лига. Момчетата на Георги Калоянов нямаха никакъв късмет и това бе основната причина да отстъпят в двубоя с 1:3. В минутите между инкасираните два гола, както и до края на първото полувреме, фортуна обърна гръб на Димитров, Гърков, Митев и компания, които така и не успяваха да поразят целта. А удари към вратата на „Левски“ бяха много. С гола се разминаха Станимир Митев, Петър Колев, Пламен Димитров и Георги Тузаков, чиито изстрели бяха парирани от стража на гостите от Карлово Цветан Тодоров. След почивката натискът на домакините продължи, но без успех, който да помогне за обрат в резултата. За сметка на това състезателите от „Левски“ /Карлово/ съумяха да отбележат трето попадение.

ОФК „Карнобат“ стигна до почетното попадение в добавеното време на мача, когато сред голмайсторите се записа резервата Даниел Стаматов, засичайки центриране на Тузаков от корнер.

Официален дебют при мъжете на ОФК „Карнобат“ направи 16 г. юноша Ненко Петров, който още в контролните срещи показа потенциал, реализира два гола и доверието към него от страна на старшията Калоянов не закъсня. В групата за мача бе и още един млад и перспективен състезател, също юноша на ОФК „Карнобат“ - Хайри Саралиев.

Освен загуба на старта, карнобатлии бяха принудени да извършат и принудителна смяна, продиктувана от неприятна контузия на вратаря Даниел Желев в 41-ва минута.

ОФК „Карнобат“ е домакин на своя стадион срещу „Родопа“ /Смолян/. Срещата е на 15-ти август, събота, от 18:00 ч.

Треньорът на домакините Георги Калоянов заяви след първия мач: "Мога да твърдя, че през първото полувреме, а и почти целият мач беше на една врата, но „Левски“ /Карлово/ са опитен отбор. Така им тръгна мача, вкараха ни гол още в 35-та секунда при първата си атака. Второто полувреме тръгнахме по-атакуващо, опитахме се да се върнем в мача, но не се получи. Като цяло съм доволен от раздаването и характера, който показаха момчетата, просто не ни беше ден. Изтървахме много положения, а гостите с 3 удара във вратата, максимум 4 да имат, вкараха 3 гола. Подготовката мина добре, но има такива мачове. Като не ни е ден, не се получават нещата. Аз съм доволен от момчетата, това им казах и в съблекалнята. Няма смисъл да се навеждат глави, при положение, че цял мач сме играли на една врата. Такива са обстоятелствата, не можем да ги върнем грешките. Трябва да си вземем поуки. Отборът ни е добър, подготвихме се добре. Според мен, добрите резултати тепърва предстоят."
Видяна: 184


« Назад към всички новиниНаши партньори