Спектакълът „Балкански синдром“ взриви Летния театърЛюбителската театрална група към НЧ „Пробуда-1880 г. Бургас”напусна сцената под неспирни аплодисменти

 

 

 

Бурни аплодисменти белязаха поредното представление на пиесата „Балкански синдром” на Станислав Стратиев, която се игра на сцената на Летния театър.  Артисти от 6 до над 60 години завладяха публиката от първата минута на представлението.

 

 

 

Спектакълът е част от събитията в културния афиш на читалище „Пробуда“, което тази година празнува 140-годишен юбилей. Режисьорът Христо Симеонов е успял в интерпретацията си да даде възможност за изява на артисти както от различни поколения, така и от различни изкуства. В постановката на практика е вграден миниспектакъл на фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев“ – част от голямото талантливо семейство на „Пробуда“. Сарказмът на Стратиев в комбинация с режисьорските хрумвания на Христо Симеонов, който смело заличава границата между театрална сцена и зала, не оставиха публиката нито за миг да скучае.

 

 

 

Пиесата на Станислав Стратиев живее повече от тридесет години, разхожда се по сцените на родните театри, по улиците, в магазините. Неговият „Балкански синдром” се превърна в нарицателно за преходното състояние на балканския човек. И не е случаен изборът на режисьора Христо Симеонов и трупата да я направят.

 

 

 

 

Публиката бе въвлечена в приключение, което е трудно да се разкаже, но е преживявала многократно в ежедневието си. Ще продължаваме да обвиняваме другите, търсейки оправдание за собствените си неудачи. Ще се присмиваме на всичко и на всички, а несъзнателно ще се смеем на себе си, защото общата ни диагноза е „балкански синдром”.

 

 

       

 

 

В спектакъла участват Мартин Димитров, Християн Желев, Магда Симеонова, Станимир Петров, Румяна Костова, Пепи Вълчева, Ивелина Манолакева, Полина Чакърова, Иван Гиргицов, Венцислав Стоянов, Георги Минков, Мила Крумова, Иван Крумов, Васил Михалев, Стоян Величков, Георги Големанов, Аглика Атанасова, Ана Петрова, Велемир Митков и Фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев”.

 

вестник Фактор Бургас 12.08.20
Видяна: 442


« Назад към всички новиниНаши партньори