Тихомир Янакиев направи първата копка за ремонт на пътя между селата Росен и Равна гораКметът на община Созопол Тихомир Янакиев даде официален старт на основния ремонт в присъствието на зам. кметът Тодор Дамянов, кметовете на населените места Георги Георгиев и Иван Динев и представители на фирмата изпълнител.

 

Средствата за реконструкция и рехабилитация на общинския път са целеви и са отпуснати с Постановление на Министерски съвет 348/18.12.2019г.

 

Проектът е за близо 1 700 000 лв. и има за цел да подобри транспортно експлоатационните характеристики като повиши безопасността на движение и комфорта при пътуване, тъй като към момента състоянието на пътната настилка и отделните елементи на пътното трасе е много лошо. Асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадане на настилка и образували се дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани и при по-интензивните валежи водата се стича по настилката, а съществуващият водосток е затлачен и не функционира нормално.

 

 

       

 

 

Пътното платно ще бъде с ширина 8 метра, които включват по 1 метър банкет от двете страни.

 

 

       

 

 

Ще бъде направена временна организация, така че да бъде гарантирана безопасността на движение по време на строителството, без да е необходимо пътят да се затваря.
Видяна: 57


« Назад към всички новиниНаши партньори